Справа Гандзюк: Павловський ігнорує суди, але насправді не лежить у лікарні

Середа, 16 жовтня 2019, 10:24

Обвинувачений у справі щодо нападу на Катерину Гандзюк екс-помічник нардепа Ігор Павловський вчетверте не з’явився в Приморський райсуд Одеси, де мали розпочати розгляд його справи по суті, але і в лікарні, де він мав лежати, його не знайшли.

Джерело: пости активістів Інни Зеленої та Віталія Устименка у Facebook.

Пряма мова Зеленої: "Вчетверте ми приїжджаємо в Одесу на засідання суду по Павловському. Вчетверте тут ні його, ні адвокатів. Вчетверте ми дивимось, як прокурори мило посміхаються і вигороджують "важкохворого"".

 
Фото з Facebook Інни Зеленої 

"(Павловський нібито лежить – ред.) в лікарні. Прокурор поклявся, що він там є. (Причина лікування Павловського – ред.) серце".

Деталі: За словами місцевого активіста Віталія Устименка, Павловський "систематично ігнорує свої судові засідання" нібито через перебування на стаціонарному лікування, і прокуратура не може вжити через це жодних засобів впливу до нього.

Водночас він відзначив, що активісти вирішили перевірити, чи Павловський перебуває у лікарні і наскільки важкий його стан, але підозрюваного у зазначеному мед закладі не знайшли.

Пряма мова Устименка: "Павловський не перебуває на лікуванні в зазначеному медичному закладі. Тобто, його в принципі там немає. Ні офіційно, ні фактично. Він навіть не імітує свою присутність там. Його тупо немає".

"Факт відсутності на стаціонарному лікуванні підозрюваного Павловського І.В. зафіксовано в присутності співробітників патрульної поліції, написано заяву".

Деталі: Активіст висловив припущення, що у зв’язку з цим прокуратура може застосовувати до Павловського заходи примусового приводу на наступне судове, яке призначене на 15:00 24 жовтня у Приморському суді Одеси.

Знати більше: Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

Журналісти показали реконструкцію подій нападу на Гандзюк

Передісторія:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на активістку Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • У квітні 2018 року стало відомо, що їм змінили підозру зі вбивства на умисне нанесення тяжкихтілесних ушкоджень.
  • 6 червня 2019 року, після того як обвинувачені визнали свою провину та пішли на угоду зі слідством, Покровський райсуд Дніпропетровської області виніс вироки виконавцям.
  • За версією друзів Гандзюк, посередником між виконавцями злочину та замовником начебто був Ігор Павловський з кличкою "Собака" – на той момент помічник народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука.
  • Ігор Павловський після оголошення підозри потрапляв до лікарні з діагнозом "гіпертонічний криз".
  • Але попри це Павловський 28 липня відвідав футбольний матч в Одесі.
  • У ГПУ тоді пояснили, що термін запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, обраний йому, сплив, а прокурори не стали подавати клопотання про продовження дії запобіжного заходу "через стан його здоров’я".
  • 22 серпня Павловський вдруге не з’явився в Приморський райсуд Одеси, де мав розпочатися розгляд його справи по суті. Також він проігнорував засідання 3 жовтня.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News