Справа про продаж речдоків: ексшефу одеської поліції дозволили виходити з дому

Вівторок, 21 січня 2020, 13:56
Справа про продаж речдоків: ексшефу одеської поліції дозволили виходити з дому

Ексначальнику поліції Одеської області Дмитру Головіну, підозрюваному у розкраданні речових доказів, змінили домашній арешт на заставу у 525,5 тисяч гривень.

Джерело: рішення Вищого антикорупційного суду; коментар адвоката Миколи Стоянова "Українські правді"

Пряма мова Стоянова: "Вони (Спеціалізована антикорупційна прокуратура – УП) звернулися з цим клопотанням про зміну запобіжного заходу на менш суворий… Вони хотіли, щоб вночі продовжував Дмитро Валерійович залишатися вдома. А ось Вищий антикорупційний суд сказав, що в цій частині підстав цю обов'язків покладати немає… 

Запобіжний захід обрано інший, менш суворий, ніж домашній арешт… Прибраний обов'язок перебування з 23 до 6 години за місцем свого проживання.

В цей же день нами подана апеляція, тому що навіть з цим рішенням ми не згодні".

Деталі: Запобіжний захід Головіну змінили 17 січня. Згідно з рішенням, він зобов'язаний за першою вимогою прибувати до правоохоронців і суду, не змінювати місце проживання, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у справі, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Заставу ексчиновник ще не вніс. Захисник пояснює це тим, що не згоден з рішенням і подав апеляційну скаргу.

За словами адвоката, вони просять взагалі скасувати запобіжний захід, бо не бачать для нього підстав. Захист наполягає, що Головін не переховується від слідства, не тікав з країни, добровільно бере участь у слідчих діях.

Передісторія:

  • 25 липня правоохоронці затримали Головіна за розкрадання в особливо великих розмірах. Головіна та його заступника підозрюють у заволодінні тютюновою продукцією, яка була речовим доказом у поліцейському розслідуванні. 
  • Йдеться про партію тютюнової продукції обсягом 7 морських контейнерів. Ринкова вартість складає приблизно 50 мільйонів гривень.
  • Слідство у справі Головіна вважає, що до злочинної схеми його залучив заступник Костянтин Гейко.
  • Головіна та його заступника відправили під домашній арешт.

Соня Лукашова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування