Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Києві утворився трамвайний затор, оскільки в салон зайшло більше 10 осіб

Середа, 18 березня 2020, 12:43
В Києві утворився трамвайний затор, оскільки в салон зайшло більше 10 осіб
Фото: Ірина Балачук, УП

Водій київського трамвая відмовився їхати, оскільки в салон зайшло понад 10 осіб, і викликав поліцію.

Джерело: кореспонедент УП

Деталі: На вулиці Закревского в Києві зупинилися понад 10 трамваїв через те, що у  салон зайшло більше 10 осіб і не всі в масках. Водій трамваю відмовився їх везти з посиланням на закон, прийнятий Верховною Радою, і викликав поліцію.

Патрульні, які прибули на місце, не дозволили рух, доки не будуть дотримані норми.

 

Один із патрульних заявив, що водій вчинив правильно, і трамвай не рушить, поки в салоні буде не більше 10 осіб.

Поліцейський уточнив, що у випадку, якщо водій порушує закон, на нього можуть скласти протокол про адміністративне порушення за ст. 44-3.

 

На пасажирів поліцейські скласти протокол не можуть.

За словами поліцейського, тільки у його патруля це вже 8 подібний виклик за ранок. Він також додав, що патрулі наразі контролюють виконання постанови і перевіряють по місту, чи всі водії громадського транспорту дотримуються вимог.

Поліцейський уточнив, що водіям загрожує штраф аж до 32 тисяч. Сьогодні патруль уже склав кілька таких протоколів, які передадуть у суд.

Хоча багато пасажирів без масок, водії їх пускають, але контролюють, щоб у салоні перебувало не більше 10 осіб.

Зрештою кілька людей вмовили вийти, і трамваї відновили рух.

У пресслужбі патрульної поліції Києва Українській правді повідомили, що наразі поліцейські реагують на всі повідомлення служби 102, які надходять щодо порушення карантину. Також, якщо вони помічають порушення під час патрулювання, то вони зупиняються і припиняють порушення. У першу чергу вони проводять роз'яснювальну і профілактичну роботу.

За словами речника патрульної служби Романа Мартинюка, пасажири зазвичай ставляться з розумінням. Наразі у базі немає інформації про складені протоколи у Києві, можливо, вони були складені, але їх ще не внесли в базу.

Читайте також:

Україна оголосила карантин через коронавірус. Все, що варто знати 

Вийти з дому і не сісти на 8 років. Рекомендації, заборони та пільги на карантині

Нагадаємо

  • З 12 березня до 3 квітня щонайменше в Україні запроваджено карантин. Міста стали закривати усі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено.
  • 17 березня о 23:00 припинили рух метрополітену у Києві, в інших містах метро теж не працює. Столична влада замінила його наземним транспортом, хоча в пасажирський транспорт пускатимуть лише по 10 людей, і то лише тих, хто буде в медичній масці.
  • Станом на 20:00 17 березня в Україні офіційно зареєстровано 14 випадків захворювання Covid-19, два з них летальні. 
  • 17 березня було виявлено 7 нових випадків хвороби, один у мешканця Київської області. Також серед інфікованих - двоє дітей віком 1 рік 10 місяців та 6 місяців. Усі вони є контактними особами раніше підтвердженого випадку. Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я дослідила більше 640 зразків.

Ірина Балачук, Стас Бичек, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...