Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардепи і працівники ВР, які здавали тести, не мають Covid-19 – Зінкевич

Понеділок, 23 березня 2020, 17:11
Нардепи і працівники ВР, які здавали тести, не мають Covid-19 – Зінкевич

Народний депутат від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич заявляє, що у нардепів, їхніх помічників та працівників апарату Верховної Ради, які здавали тести на коронавірус 18-20 березня, не виявили Covid-19.

Джерело: пост Зінкевич у Facebook

Пряма мова: "Гарні новини! Всі депутати, помічники та працівники Апарату Верховної Ради України, що здавали тести 18-20 березня у медпункті Верховної Ради мають негативні результати тесту на коронавірус".

Деталі: Нардеп нагадала, що здавали тести ті, хто контактували з уже виявленими хворими, або повернулись з закордонних відряджень чи поїздок.

Сама Зінкевич здавала тест, тому що в першій половині березня була у офіційному закордонному відрядженні в США.  

Вона додала, що на даний момент є два депутата з підтвердженим діагнозом коронавірус та ще один з підозрою, а тест депутата Вельможного виявився негативним.

Зінкевич побажала колегам швидкого одужання і зазначила, що робота комітету ВР з охорони здоров’я, який "зараз фактично є головним", розблокована.

Що було раніше: Народний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Горбенко підтвердив, що перебуває в Олександрівській лікарні Києва з підозрою на Covid-19, а результати двох тестів показали протилежні результати. Наразі він пройшов третій тест, його результатів ще немає. 

Знати більше: Скільки людей захворіли на коронавірус COVID-19 в Україні і світі 

Передісторія: 

  • Нардепа від ОПЗЖ Сергія Шахова госпіталізували з пневмонією. Він заявляв, що заразився в Україні.
  • За даними екснардепа Сергія Лещенка, цей нардеп їздив до Куршавелю на 8 березня і летів назад у літаку, інші пасажири якого також підхопили коронавірус. 
  • Лабораторний тест члена депутатської групи "Довіра" Сергія Вельможного на коронавірус показав негативний результат, а в його сина був позитивний.
  • Джерела УП також повідомляли, що у депутата фракції "Опозиційна платформа – За життя" Олександра Лукашева діагностували коронавірус.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування