Новини 8 квітня: карантин до травня, справи проти Порошенка

Середа, 8 квітня 2020, 20:36

Карантин, скоріш за все, продовжать до початку травня, Венедіктова завела 5 справ проти Порошенка за призначення суддів Верховного Суду — актуальні новини 8 квітня.

Про карантин

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що говорити про послаблення карантинних заходів в Україні можна буде у травні, у випадку зниження захворюваності на COVID-19, а до того часу карантин продовжать.

В ОП також наголосили, що наразі не можна говорити про пом’якшення карантинних заходів, особливо з урахуванням Великодніх свят, коли існує загроза скупчення людей і чимало українців повертаються додому.

Про справи проти Порошенка

Генпрокурор Ірина Венедіктова внесла відомості до ЄРДР щодо можливих неправомірних дій Петра Порошенка та інших осіб при призначенні суддів Верховного суду у 2017 і 2019 роках.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

В Україні — 1668 підтверджених випадків COVID-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужали.

Троє людей у Малині святкували повернення свого товариша з Польщі і заразилися від нього коронавірусом — тепер у місті спалах, зафіксовано 8 випадків.

Уряд пропонує Раді тимчасово заборонити проїзд на територію України іноземцям із країн, де зареєстровані небезпечні інфекційні хвороби, а також заборонити виїзд українців за кордон.

Уряд Іспанії сподівається, що після 26 квітня країна почне повертатися до "нормального життя" — у ВООЗ вважають, що Європі не час послаблювати карантин.

Соціологи дослідили психоемоційний стан українців під час карантину і помітили зростання тривожності, втоми і безсоння, а молодь почала проявляти більше депресивних станів.