Перший "мінер" мосту Метро перебуває під наглядом психіатрів, його справа ще слухається

Понеділок, 1 червня 2020, 18:33
Перший мінер мосту Метро перебуває під наглядом психіатрів, його справа ще слухається

Підозрюваний у "мінуванні" мосту Метро в Києві у вересні 2019 року Олексій Белько перебуває в спеціалізованій лікарні, його справа ще слухається в суді.

Джерело: речниця прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі "Українській правді"

Пряма мова: "Він перебуває у спеціалізованій лікарні у Глевасі в умовах, що виключають його небезпечну поведінку. Зараз суд на стадії заслуховування свідків. Наступне засідання призначено но на 12.06".

Деталі: Максимець зазначила, що ще в лютому прокуратура направила до суду клопотання про застосування до Белька примусових заходів медичного характеру, станом на зараз ця справа ще слухається. Через карантин, суд не зміг заслухати свідків, які не могли потрапити на засідання, вони переносилися.

За словами речниці прокуратури, на 12 червня прокурор заявив клопотання про примусове доставлення свідків, щоб активізувати слідство в цій справі.

Максимець нагадала, що в січні 2020 року Бельку змінили запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення до психіатричного закладу. Згідно з експертизою, на момент вчинення злочину за своїм психічним станом підозрюваний не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. Згодом його психічний стан не змінився.

Стосовно нового випадку із "замінуванням" мосту Метро, Максимець відзначила, що зараз із затриманим проводять слідчі дії. Як тільки буде оголошено підозру, прокуратура дасть  офіційний коментар стосовно підозри і запобіжного заходу.

Що передувало: Близько 14.00 1 червня до поліції надійшло повідомлення про замінування мосту Метро. По мосту припинили рух транспорту та столичного метрополітену. На перемовини до зловмисника вирушили правоохоронці. Про його мотиви і вимоги нічого не повідомлялося. 

О 15.20 чоловіка, який повідомив про "замінування" мосту Метро у Києві, затримали. Правоохоронці кажуть, що чоловік не був агресивним, його мова була нескладною, а мотиви не ясні. Затриманий виявився жителем Вишневого 1988 року народження. "Вибухівка" ж виявилася муляжем.

Передісторія:

  • Увечері 18 вересня 2019 року озброєний чоловік заїхав на міст Метро і погрожував його підірвати. Правоохоронці розгорнули спецоперацію, перекрили під’їзди до моста. Рух метрополітену від станції "Хрещатик" до "Лісової" був паралізований майже 5 годин.
  • "Мінером" виявився 42-річний уродженець кримського смт Форос колишній військовий Олексій Белько.
  • Через кілька годин Белька вдалося затримати. В результаті спецоперації ніхто не постраждав. Белька затримали з карабіном і помповою рушницею. Він влучив у дрон з помпової рушниці. Вибухівки при собі у ветерана не було. Одна з рушниць була зареєстрованою.
  • Бельку оголосили підозру за статтями 296 та 259 (хулігантство і неправдиве повідомлення про мінування). Санкція статтей передбачає покарання від штрафу до побавлення волі до 8 років.

Всі деталі тут: Озброєний чоловік погрожував підірвати міст в Києві. Його затримали. Хроніка

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування