Хабар керівництву НАБУ і САП: третю підозрювану арештували з найбільшою заставою: 120 млн

Понеділок, 15 червня 2020, 17:20
Хабар керівництву НАБУ і САП: третю підозрювану арештували з найбільшою заставою: 120 млн

Вищий антикорупційний суд арештував третього фігуранта справи про хабар керівництву антикорупційних органів колишню керівницю одного з департаментів Державної фіскальної служби Олену Мазурову і визначив альтернативу застави в 120 мільйонів.

Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура, НАБУ, "Українська правда"

Дослівно САП: "Колишній керівниці одного з департаментів ДФС України обрано тримання під вартою і заставу у розмірі 120,024 млн гривень".

Деталі: За даними УП, мова йде про Олену Мазурову. Таким чином суд обрав запобіжні заходи для всіх фігурантів. Застава Мазурової – найбільша.

Відстороненого з посади першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві Миколи Ільяшенка арештували на 2 місяці із альтернативою застави у 84 мільйони 80 тисяч гривень.

Колишньому директору з правових питань компанії Burisma Андрію Кічі суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у 40,3 мільйона гривень. 

Як з'ясувалось 15 червня, за Кічу вже внесли заставу і він вийшов з-під варти.

Строк дії запобіжних заходів – до 10 серпня 2020 року включно.

Передісторія:

  • 12 червня детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП Назару Холодницькому в розмірі $6 млн.
  • Хабар давали за закриття справи щодо власника "Бурісми" (Burisma Holdings), екс-міністра екології Миколи Злочевського (5 мільйонів передбачалися безпосередньо за закриття справи і 1 млн дол. США - за "консультаційні послуги" посереднику). У цій справі затримали трьох людей.
  • За словами директора НАБУ Артема Ситника, вимогою зловмисників було закриття провадження щодо Злочевського до 14 червня, тобто дня його народження.
  • Енергетична компанія Burisma Group, президентом якої є Злочевський, заявила, що ні компанія, ні її власник не причетні до спроби підкупити керівництво антикорупційних органів України. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування