Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Керівникам НАБУ та САП пропонували $6 млн за закриття справи Злочевського – джерела

П'ятниця, 12 червня 2020, 20:05
Керівникам НАБУ та САП пропонували $6 млн за закриття справи Злочевського – джерела

Детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП Назару Холодницькому в розмірі $6 млн.

Джерело: пресслужба САП, джерела УП, нардеп Гео Лерос у Facebook

Деталі: Гроші підозрюваний надавав за посередництва його "правої руки", високопосадовця Управління ДФС у Києві та інших осіб.

За ці гроші мали ухвалити рішення про закриття кримінальної справи, у якій вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України. (стаття 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" та стаття 209 "Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом").

Наразі детективи НАБУ проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на документування неправомірних дій вказаних осіб.

За інформацію джерел "Української правди", хабар давали за закриття справи щодо власника "Бурісми" (Burisma Holdings), екс-міністра екології Миколи Злочевського.

Тим часом Лерос розповів, що у цій справі затримали першого заступника голови ДФС у Києві Миколу Ільяшенка.

Що було раніше: Підозру Злочевському направили поштою 28 березня 2019 року у великій справі так званої злочинної організації олігарха Сергія Курченка. Пізніше підозру також розширювали, а розслідування призупиняли у зв'язку з розшуком Злочевського. Водночас, його захист заперечує вручення підозри і оскаржує оголошення в розшук. У розшукових обліках МВС ексміністр не значиться

Читайте також: Байден, Злочевський та Манафорт. Як давня українська історія може погубити Трампа 

Передісторія:

  • Хантер Байден син колишнього віцепрезидента США, а тепер кандидат у президенти США Джо Байдена, 2014 році став одним із членів Наглядової ради компанії Burisma, яка належить українському мільйонеру Миколі Злочевському та у часи генпрокурора Віктора Шокіна була об’єктом кількох кримінальних справ.
  • 16 лютого 2016 року президент Порошенко попросив Шокіна піти з посади, бо його відомство "не змогло заручитися довірою суспільства".
  • У 2018 році Джо Байден розповів, що погрожував українським лідерам не дати кредит, якщо вони не звільнять Шокіна.
  • Після цього Шокін заявив, що був змушений припинити розслідування стосовно компанії Burisma під тиском з боку США.
  • В НАБУ повідомляли, що розслідування щодо компанії Burisma Limited не стосується періоду, коли син Байдена Хантер був одним із членів Наглядової ради цієї компанії.

українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...