Хабар по справі Злочевського: за одного із підозрюваних внесли 40 мільйонів застави

Понеділок, 15 червня 2020, 17:26
Хабар по справі Злочевського: за одного із підозрюваних внесли 40 мільйонів застави

За колишнього директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кічу, підозрюваного у справі про хабар у 6 мільйонів доларів керівництву НАБУ і САП, внесли заставу у розмірі 40,3 мільйони гривень.

Джерело: пресслужба ВАКС, коментар керівника відділу комунікацій ВАКС Олесі Чемерис

У пресслужбі ВАКС УП уточнили, що підозрюваного вже звільнили з-під варти.

Пряма мова Чемерис: "Юридична компанія внесла заставу. Підозрюваного звільнили з-під варти. Але він має дотримуватися покладених на нього обов’язків".

Що було раніше: Наразі суд обрав запобіжні заходи для усіх трьох підозрюваних у справі щодо хабара керівництву САП і НАБУ. Всіх арештували з можливістю внесення застави:

  • Колишню керівницю одного з департаментів Державної фіскальної служби Олену Мазурову арештували з альтернативою застави у 120,024 млн гривень.
  • Відстороненого з посади першого заступника начальника головного управління Державної податкової служби в Києві Миколи Ільяшенка арештували на 2 місяці із альтернативою застави у 84 мільйони 80 тисяч гривень.
  • Колишнього директора з правових питань компанії Burisma Андрію Кічу арештували з можливістю внесення застави у 40,3 мільйона гривень.
 
сайт Burisma 

У кеші Google можна знайти інформацію про Кічу з сайту Burisma. Там ішлося, що він розпочав професійну діяльність в групі Burisma з посади юриста в 2003 році і був призначений директором з правових питань 2007 року.

До його основних обов’язків входив юридичний супровід усіх угод M&A та діяльності Burisma Group, проведення юридичного аудиту потенційних інвестицій.

Має ступінь магістра за спеціальністю "міжнародне інвестиційне право", захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук в Національному університеті "Одеська юридична академія", має свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Передісторія:

  • 12 червня детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП Назару Холодницькому в розмірі $6 млн.
  • Хабар давали за закриття справи щодо власника "Бурісми" (Burisma Holdings), екс-міністра екології Миколи Злочевського. У цій справі затримали першого заступника голови ДПС у Києві Миколу Ільяшенка.
  • У суботу керівники САП і НАБУ заявили, що до справи про пропозицію хабаря можуть бути причетні працівники Офісу генпрокурора. В ОГПУ відповіли, що проводять службове розслідування по факту втручання до Єдиного реєстру досудових розслідувань для перевірки закриття справи ексміністра екології Миколи Злочевського.
  • За словами директора НАБУ Артема Ситника, вимогою зловмисників було закриття провадження щодо Злочевського до 14 червня, тобто дня його народження.
  • Енергетична компанія Burisma Group, президентом якої є Злочевський, заявила, що ні компанія, ні її власник не причетні до спроби підкупити керівництво антикорупційних органів України. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування