Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ніч на середу в Києві очікують потужну грозу, людей просять бути обережними

Вівторок, 7 липня 2020, 17:32
У ніч на середу в Києві очікують потужну грозу, людей просять бути обережними

У столиці вночі з 7 на 8 липня очікуються грози та пориви вітру 15-20 м / с, фахівці закликають дотримуватися основних рекомендацій щодо безпеки під час сильного вітру.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Укргідрометцентр

Деталі: Киян просять щільно закрити усі вікна будинків, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти, на вулиці триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередач і дерев, в разі сильного вітру - сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті.

Також не рекомендується знаходитися поруч з великими деревами, особливо тополями, і не паркувати поруч з ними автотранспорт.

Під час грози варто вимкнути електроприлади, відключити телевізор від антени, закрити всі вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері.

Фахівці нагадують, що на природі необхідно спуститися в низину, відійти від самотніх дерев, стовпів і веж, триматися подалі від водойм. На відкритій місцевості варто сховатися в ямку або рів, а групі людей розійтися поодинці. Металеві предмети необхідно зняти і покласти окремо від себе, гумовими або поліетиленовими речами можна сховатися або підкласти їх під себе. У лісі варто ховатися під невисокими деревами або в кущах.

Синоптики так само наголошують, що під час грози не можна ховатися під дуже високими деревами, сидіти на галявинах, ховатися під скелями, купатися, йти по відкритій місцевості в мокрому одязі або щільною групою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування