Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВАКС скасував свій перший вирок через скандальне рішення КС

Вівторок, 17 листопада 2020, 17:42
ВАКС скасував свій перший вирок через скандальне рішення КС

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду скасувала вирок щодо колишньої судді Апеляційного суду Дніпропетровської області Надії Посунся, яку було засуджено за неподання електронної декларації. Це був перший вирок антикорсуду, і він же перший, який скасовано через рішення КС.

Джерело: Бюро судової інформації, Центр протидії корупції

Деталі: 27 жовтня відповідальність за недостовірне декларування рішенням КС була скасована. КПК передбачає можливість перегляду судових рішень, які набрали законної сили. Відтак, Посунся подала заяву про перегляд свого вироку.

БСІ та ЦПК зазначають, що 17 листопада Вищий антикорупційний суд скасував вирок щодо судді Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Надії Посунся, яка обвинувачувалася в умисному неподанні е-декларацій.

ЦПК повідомляє, що на черзі ще чотири вже наявних вироки за недекларування, які рано чи пізно будуть скасовані.

Нагадаємо: У жовтні ВАКС визнав винною Посунсю у неподанні декларацій про доходи.

Знати більшеКС підкрався непомітно. (Не)конституційні бої Зеленського

Недоторканні. Розбираємо біографії та рішення суддів Конституційного суду

Передісторія: 

  • 27 жовтня за поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційною ст. 366-1 Кримінального кодексу. Рішення КС розцінили як скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, декриміналізацію недостовірного декларування.
  • У КС запевнили, що з цієї норми ККУ треба лише прибрати "навмисне недекларування" та скорегувати повноваження НАЗК. Судді також запевнили, що рішення КС не вимагало закриття реєстру електронних декларацій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування