Справа про розкрадання: Музей Революції Гідності заявив про дискредитаційну атаку

Середа, 25 листопада 2020, 14:08
Справа про розкрадання: Музей Революції Гідності заявив про дискредитаційну атаку
ПРОЄКТ МЕМОРІАЛУ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

В Музеї Революції Гідності вважають, що стали жертвою дискредитаційної атаки та закликають правоохоронців до неупередженого проведення слідства щодо можливого розкрадання державних коштів.

Джерело: заява на сайті музею

Дослівно: "Звинувачення у розкраданні коштів – річ дуже серйозна, в таких справах не можна бути голослівними, нечіткими, а заяви у дусі "є підстави припускати" – взагалі з методички провокатора-початківця. На жаль, саме до такого формату заяв опустились офіційні посадовці правоохоронних органів, які першими мали б усвідомлювати суть і важливість презумпції невинуватості.

Станом на сьогодні Музеєм підготовлено матеріал із масивом документів, якими супроводжувалося і супроводжується будівництво (а вже два роки як небудівництво) меморіалу. Більшість цієї інформації було і до того у публічному доступі, частина матеріалів – системне інформування органів влади про проблеми із будівництвом, про неможливість використати виділені кошти, дотриматись визначених термінів".

Деталі: В Музеї уточнюють що йдеться про будівництво меморіалу, яке незавершене через арешт земельних ділянок, виділених для цієї мети. Відповідальність за те, що його досі не побудовано, на думку представників Музею, повинні розділити: президент України, Генеральна прокуратура, уряд на чолі з прем’єр-міністром.

У Музеї запевняють, що кожен крок робили згідно із законом за принципами прозорості, підзвітності громадськості та інформування державних органів відповідної компетенції.

Представники Музею вважають, що обшуки правоохоронців не були обгрунтованими, оскільки, мовляв, публічно доступні документи легко було витребувати офіційним листом.

Де саме знаходяться кошти, перераховані генпідряднику, в Музеї не уточнюють. На пресконференції, присвяченій цій ситуації, це питання представники Музею порадили журналістам адресувати генпідряднику.

Дослівно Музей: "Ми очікуємо від правоохоронних органів – Національної поліції, прокуратури, СБУ – належного і неупередженого проведення слідства для з’ясування всіх питань, що виникли. Зі свого боку звертаємо увагу, що дотепер офіційні заяви та дії цих органів мали характер манупіляцій і дискредитацій Музею Майдану і не викликають довіру щодо мотиву справедливого розслідування для з’ясування правди". 

Передісторія: 

  • 19 листопада до Музею Революції Гідності із обшуком прийшли правоохоронці. Слідчі дії проводила Нацполіція під процесуальним керівництвом столичної прокуратури. Співробітники СБУ були залучені слідчими для оперативного супроводу.
  • Правоохоронці підозрюють керівництво Музею Революції Гідності і приватне підприємство у зловживанні службовим становищем при використанні бюджетних коштів у розмірі 100 мільйонів гривень.
  • Гендиректор музею Революції гідності Ігор Пошивайло заявив, що ситуація з арештом ділянки, відведеної під будівництво меморіалу Героїв Небесної сотні, "зробила заручниками" музей і генпідрядника. Він запевнив, що кошти, виділені на будівництво Меморіалу Героїв Небесної сотні, були перераховані підрядникам для закупівлі матеріалів. За даними слідства, аванс склав 80%.
  • У липні 2018 року Департамент спецрозслідувань Генеральної прокуратури видав припис про заборону будівництва "Музею Революції Гідності" на Інститутській.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...