Венедіктова відмовилася відкрити справу щодо держзради Деркача і Дубінського – ЦПК

Вівторок, 3 листопада 2020, 14:28
Венедіктова відмовилася відкрити справу щодо держзради Деркача і Дубінського – ЦПК
Скриншот з Youtube.com

Офіс генпрокурора відмовився відкривати кримінальну справу щодо ймовірної державної зради нардепів Андрія Деркача і Олександра Дубінського, а також щодо ймовірного недекларування, ухилення від сплати податків і відмивання коштів останнім.

Джерело: ЦПК з посиланням на відповідь Офісу генпрокурора

Дослівно ЦПК: "Генпрокурорка Венедіктова відмовилася відкривати провадження через те, що ЦПК нібито "не надав фактичних даних щодо вчинення злочину"".

Деталі: Антикорупціонери нагадали, що звернулися до Офісу генпрокурора із заявою про злочин депутатів Деркача та Дубінського на початку жовтня.

Тоді нардепи під час спільної пресконференції заявили про необхідність розслідування нібито міжнародної корупції, пов’язаної із кандидатом у президенти США Джо Байденом і українськими громадськими організаціями. У ЦПК підкреслили, що ця інформація не була підтверджена жодними фактами.

Більше того, Дубінський і Деркач ініціювали створення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії з цього приводу і надіслали листи з дезінформацією високопоставленим чиновникам США.

У ЦПК підкреслили, що "надали цілком конкретні фактичні дані щодо можливого вчинення злочину і Деркачем, і Дубінським" і нагадали, що вони не є органом розслідування, тому не можуть надавати результати прослушок і експертиз.  

Антикорупціонери відзначили, що ця ситуація вкотре доводить фейковість скасування депутатської недоторканності, оскільки повноваження для відкриття справ щодо депутатів і оголошення їм підозр має виключно генпрокурор.

Що було раніше: Facebook заблокував акаунт українського політика Андрія Деркача, якого в Штатах називають агентом РФ, за втручання у вибори США.

Читайте також: Атака на Байдена: як Зеленський створює нову кризу у відносинах із США

Кіно для Трампа. Навіщо Джуліані прилітав в Україну

Передісторія:

  • 19 травня 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. За словами Деркача, записи він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко.
  • Розвідка США назвала дії Деркача втручанням РФ в американські вибори.
  • На початку вересня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача й ще трьох громадян Росії. Активи громадян із санкційного списку заморожені на території США, а особам у США заборонено мати з ними справи. 
  • Андрій Деркач назвав санкції помстою та анонсував пресконференцію про нібито нові розслідування корупції у США. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...