Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 14 січня: рішення ЄСПЛ щодо Криму, вечірка голови ВАКС, Вовка і Тупицького

Четвер, 14 січня 2021, 20:36
Новини 14 січня: рішення ЄСПЛ щодо Криму, вечірка голови ВАКС, Вовка і Тупицького
Голова ВАКС Олена Танасевич

ЄСПЛ визнав, що Росія контролювала Крим ще до його незаконної анексії, Голова Антикорсуду була на вечірці Ківалова з Вовком і Тупицьким, — актуальні новини 14 січня.

Про рішення ЄСПЛ

Європейський суд з прав людини ухвалив перше рішення у справі "Україна проти Росії", визнавши прийнятною скаргу Києва на порушення прав людини у окупованому Криму.

ЄСПЛ також встановив, що фактичний контроль Росії над окупованим Кримським півостровом розпочався не пізніше 27 лютого 2014 року.

При цьому ЄСПЛ у своєму рішенні взяв до уваги висловлювання президента РФ Володимира Путіна, в яких той підтвердив факти захоплення півострова російськими військовими.

Про вечірку голови ВАКС, Вовка і Тупицького

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ "Одеська юридична академія" того вечора, коли там розважалися одіозні судді, зокрема голова ОАСК Павло Вовк, справу якого розглядає ВАКС.

Про Толоку Української правди

УП дарує футболку з оновленим Дон Кіхотом кожному підписнику Толоки УП, який підтримає видання від 1000 грн на рік. Акція діє до кінця січня. 

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

 

Про інші важливі новини

Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав протиправним і скасував указ президента про звільнення Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендував парламенту ухвалити в цілому законопроєкт №1017 про зменшення конституційного складу ВРУ з 450 до 300 народних депутатів.

Прикордонники затримали на пункті пропуску "Бачівськ" колишнього директора ТОВ "Надра Геоцентр" Сергія Свіченка, підозрюваного у "газовій справі" колишнього нардепа Олександра Онищенка.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" готова забезпечити природним газом побутових споживачів за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону. 

Уряд провів зустріч з Міжнародним валютним фондом, прем’єр заявив про необхідність пошуку компромісу щодо тарифів на газ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування