Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії незрівнянно багато тих, хто підтримує Путіна – Пєсков

Середа, 27 січня 2021, 14:48
У Росії незрівнянно багато тих, хто підтримує Путіна – Пєсков

Прессекретар президента РФ Володимира Путіна заявив, що в Росії набагато більше тих громадян, які підтримують Путіна, ніж тих, хто виступає проти нього.

Джерело: Meduza, спікер Путіна Дмитро Пєсков

Пряма мова: "Є ті, хто негативно ставиться, і є ті, хто підтримують Путіна. І тих, хто підтримує Путіна, їх набагато незрівнянно більше, ніж тих, хто цього не робить. Але і ті, й інші є громадянами Росії, і ми з повагою ставимося до точок зору і тих і інших. Природно, більшість імпонує більше".

Деталі: За словами Пєскова, на протести виходить невелика кількість тих, хто не підтримує владу Путіна, в той же час, колосальна кількість росіян підтримує свого президента, не ходить на протести і голосує за Путіна на виборах.

Спікер Путіна також додав, що влада ставиться вкрай негативно до вираження протесту, яке супроводжується розбиванням машин або киданням чимось в поліцейських.

Передісторія: Навального затримали 17 січня на паспортному контролі в аеропорту "Шереметьєво" у Москві. Його арештували на 30 діб. Він записав відеозвернення, в якому закликав росіян виходити на вулиці.

23 січня по всій Росії були затримані 3 711 учасників акцій протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Це рекорд за багато років.

Під час масових акцій протесту в Москві силовики застосували силу проти мітингувальників. Також жорстоко розігнали мітинги й в інших містах Росії.

Штаб Навального кличе прихильників опозиціонера на нові мітинги найближчої неділі - 31 січня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування