Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США відреагували на введення Україною санкцій проти Медведчука

Субота, 20 лютого 2021, 15:59
США відреагували на введення Україною санкцій проти Медведчука

Сполучені Штати висловили підтримку Україні після введення санкцій проти кума президента РФ Віктора Медведчука.

Джерело: заява посольства США в Україні

Деталі: Рада національної безпеки і оборони України 19 лютого включила політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список.

США підтримали такий крок української влади та нагадали, що санкції проти Медведчука були введені Вашингтоном ще у 2014 році.

Дослівно: "Ми підтримуємо зусилля України щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності за допомогою санкцій. З 2014 року щодо Медведчука введені санкції США за підрив безпеки, територіальної цілісності та демократичних інституцій України".

Нагадаємо:

  • Під санкції РНБО, погоджені Володимиром Зеленським, серед інших потрапили мережа спортивних товарів "Спортмастер", велика російська фармацевтична компанія та енергетичні підприємства, загалом 19 юросіб.
  • ЗМІ повідомляють, що санкції проти Оксани Марченко і цивільної дружини Козака Наталії Лавренюк ввели через те, що вони є власницями Новошахтинського нафтопереробного заводу в Ростовській області, який фінансував бойовиків "Л-ДНР".
  • Дружина Медведчука Оксана Марченко після введення санкцій, заявила, що вступає у ОПЗЖ.
  • Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що введення Україною санкцій проти кума президента РФ Віктора Медведчука це "тривожна інформація", яка може привести до військового вирішення на Донбасі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування