Бойовики на Донбасі блокують майже всі КПВВ – штаб ООС

Субота, 27 лютого 2021, 23:33
Бойовики на Донбасі блокують майже всі КПВВ – штаб ООС

У штабі ООС повідомляють про блокування проросійськими окупантами роботи контрольних пунктів "Щастя", "Золоте", "Гнутове", "Майорське", "Мар’їнка", перетинати лінію розмежування можна через "Станицю Луганську" та "Новотроїцьке".

Джерело: Штаб ООС у Facebook

Дослівно: "На лінії розмежування за розпорядженням Командувача об’єднаних сил щоденно з 8.00 до 16.00 функціонують усі КПВВ, але фактичний пропуск здійснювався лише у двох".

Деталі: За даними штабу ООС, протягом тижня щоденно пропускні операції здійснювались лише у КПВВ "Станиця Луганська". Пасажиропотік там, збільшився на 15%. 

У КПВВ "Новотроїцьке" інтенсивність пасажиро-транспортного потоку залишилась на рівні минулого тижня. Загалом, через блокування окупантами дорожнього коридору, кількість осіб, які перетнули лінію розмежування, є незначною – близько 350 осіб. 

Російські найманці, як зазначають у штабі, не допустили на тимчасово окуповану територію України 8 громадян, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Також прикордонники виявили 3 громадян, які слідували на контрольовану територію за частково підробленими документами, щодо цього повідомили поліцію.

Передісторія

  • У червні 2020 року бойовики зірвали відкриття КПВВ на Донбасі.
  • Контрольний пункт в’їзду-виїзду "Станиця Луганська", який був закритий через масштабні пожежі на Луганщині, відновив роботу з 9 ранку 5 жовтня.
  • За добу 26 лютого на Донбасі 11 українських військовослужбовців дістали поранень або бойових травмувань.
  • Українська делегація в ТКГ чекає на реакцію держав-партнерів та керівництва міжнародних організацій щодо поранення і бойових травм 11 українських військових за добу на Донбасі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування