Кличко поверне на посаду заступника, якого відсторонив через історію з хабарем

Четвер, 11 березня 2021, 15:29
Кличко поверне на посаду заступника, якого відсторонив через історію з хабарем
Фото КМДА

Мер Києва Віталій Кличко має намір повернути до виконання обов’язків свого першого заступника Миколу Поворозника, який був відсторонений з посади на час розслідування провадження про хабарництво.

Джерело: Кличко на засіданні Київради 11 березня

Пряма мова: "На мою думку, всі крапки розставлені над "і", і я буду приймати рішення, щоби людина (Микола Поворозник – ред.) поверталася до виконання своїх обов'язків".

Деталі: Питання щодо подальшої долі Поворозника озвучив на засіданні депутат від "Удару" Дмитро Білоцерковець. Він зазначив, що бачив пост Поворозника у соцмережі, де той писав, що ні він, ні інші працівники КМДА не є сторонами кримінального провадження щодо хабарництва.  

На це Кличко відповів, що також читав відповідь СБУ щодо процесуального статусу Поворозника у справі і вже отримав заяву від відстороненого першого заступника про готовність приступити до виконання своїх обов'язків.

Друзі! Хочу повідомити, що нарешті завершене досудове розслідування справи, з якою майже рік тому пов’язували моє ім’я...

Опубліковано Mykola Povoroznyk Неділя, 7 березня 2021 р.

Мер Києва нагадав, що інформація "про причетність Поворозника до цієї сенсаційної справи" з’явилася під час виборчого процесу. За словами Кличка, "вона була зманіпульована і ЗМІ".

Він додав, що досудове розслідування справи завершене і матеріали уже передали до суду.

Мер наголосив, що у Києві "нульова толерантність до корупції", і якщо якогось чиновника підозрюватимуть у корупції, то його відразу відсторонять і будуть робити все, щоб правоохоронці "реагували на такі речі".  

Він запропонував запросити до Київради самого Поворозника, щоб він міг відповісти на питання депутатів. Однак народні обранці відповіли, що такої потреби немає.

Передісторія: 

  • 14 квітня 2020 року стало відомо, що співробітники СБУ взялися за Миколу Поворозника, оскільки підозрюють, що він через посередника вимагав хабар у 125 тисяч доларів від представника компанії-забудовника.
  • Пізніше перший заступник Кличка заявив, що всі роки працював чесно, а історія з хабарем є провокацією. 
  • 15 квітня 2020 року в коментарі УП Поворозник зазначив, що не збирається йти з посади у такий відповідальний для столиці момент, але вже 17 квітня Кличко заявив, що його заступник написав заяву про відсторонення його від виконання обов’язків на час розслідування.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування