Восьмий запуск SpaceX у 2021 році виконає багаторазова Falcon 9, яка полетить вдевяте

Неділя, 14 березня 2021, 02:42
Восьмий запуск SpaceX у 2021 році виконає багаторазова Falcon 9, яка полетить вдевяте

14 березня американська приватна космічна компанія Ілона Маcка SpaceX доставить на орбіту Землі 21-шу партію інтернет-супутників системи Starlink. На орбіту вантаж виведе ракета-носій Falcon 9, яка до цього успішно виконала вісім подібних місій.

Джерело: сайт SpaceX, видання Everyday Astronaut

Деталі: Запуск ракети-носія Falcon 9, яка доставить вантаж на орбіту, відбудеться з комплексу 39А космічного центру Кеннеді у штаті Флорида о 12:00 за київським часом.

Це вже 112-й запуск ракет покоління Falcon та 8-й у 2021 році.

 

У компанії відзначили, що перший багаторазовий ступінь Falcon 9 раніше вже вісім разів використовувався для доставки вантажів на орбіту планети, а половини багаторазового обтічника будуть використані вдруге.

Через 9 хвилин після запуску, багаторазова частина ракети-носія Falcon 9 має приземлитися на безпілотну платформу "Of Course I Still Love You" в Атлантичному океані. 

Попередній запуск відбувся 11 березня, а наступний вже заплановано на 21 березня. Цьогоріч компанія Маска планує здійснити 48 запусків.

 

Довідка: Перший багаторазовий ступінь Falcon 9 компанія Маска запускатиме по десять разів, потім їх оглядатимуть, змінюватимуть зношені деталі та використовуватимуть ще до 90 разів.

Компанія Ілона Маска – світовий лідер за кількістю супутників на орбіті Землі. Зараз їх понад 1000, а за декілька років їх кількість має досягти 42 тисяч.

Ракета Falcon 9, яка використовується для доставки супутників системи Starlink на орбіту, за один виліт може доставити максимум 60 апаратів. Більшу кількість супутників зможе виводити космічний корабель компанії Маска — Starship, який наразі тестують.

Читайте за посиланням: Wi-Fi на всю планету. Яким буде глобальний супутниковий інтернет від SpaceX і OneWeb

Що передувало:

Нагадаємо:

  • Перші розробки Starlink почалися ще в 2015 році, а 22 лютого 2018 року компанія запустила в космос тестові прототипи. 
  • За словами експертів, якщо проект буде успішним, люди в усьому світі, зокрема, у віддалених поселеннях, отримають інтернет, який приблизно в 40 разів швидший, ніж той, що пропонують провайдери.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News