Не пов’язана із вакцинацією – Степанов прокоментував смерть військової

Середа, 24 березня 2021, 23:26
Не пов’язана із вакцинацією – Степанов прокоментував смерть військової

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевняє, що смерть військової в Одеській області, яка була вакцинована від коронавірусу, не пов’язана із щепленням. 

Джерело: Степанов в інтерв’ю для Радіо Свобода

Пряма мова: "Зв’язок між будь-якими тромбозами і вакциною AstraZeneca – оскільки вже тут перевірку зробили всі європейські країни, окремо регулятор Європейська медична агенція, ВООЗ – і не встановлено жодного навіть натяку на зв’язок між вакцинацією і смертю людини від якихось захворювань серцево-судинних. 

Чим більше ми будемо робити вакцинацій, тим більша кількість людей, я маю на увазі в абсолютних цифрах, буде, умовно кажучи, помирати. Якщо людина зробила вакцину, а наступного дня у неї стався інфаркт, бо вона мала серйозне серцево-судинне захворювання – це ж ніяким чином не пов’язано".

Деталі: Окрім того, очільник МОЗ розповів, що особисто спілкувався із судовим експертом, який проводив розтин тіла. За словами останнього, тромбоз не підтвердився.

"Що стосується цієї людини (загиблої - УП), я особисто спілкувався в тому числі після проведеного розтину з судмедекспертом. І він чітко, це ж людина, яка несе серйозну відповідальність за свої дії, каже, що натяку немає на жодні тромбози. Тобто так, це була гостра серцево-судинна недостатність, яка призвела до смерті людини", – підкреслив Степанов.

Міністр нагадав, що кожен випадок смерті вакцинованої людини впродовж 30 днів після щеплення буде розслідуватись, незалежно від причини смерті. 

Передісторія:

  • 23 березня в смт Чорноморське померла військовослужбовиця, яка 21 березня отримала щеплення проти COVID-19.
  • Наступного дня у МОЗ повідомили, що причина смерті військовослужбовиці – гостра серцево-судинна недостатність.
  • Вранці 24 березня в міській клінічній лікарні №3 Чернівцях зафіксували смерть провізора аптеки військового госпіталю, яку декілька днів тому вакцинували від коронавірусу. Попередня причина смерті - гострий мозковий інсульт.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування