У Раді назвали імена загиблих 26 березня на Донбасі

Вівторок, 30 березня 2021, 13:45
У Раді назвали імена загиблих 26 березня на Донбасі
Фото ілюстративне. З Facebook Міноборони

У результаті обстрілу російських окупаційних військ 26 березня поблизу Шумів Донецької області загинули підполковник ЗСУ Сергій Коваль, старші сержанти Сергій Барнич та Максим Абрамович та старший солдат Сергій Гайченко.

Джерело: головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак на позачерговому засіданні Верховної Ради 30 березня

Пряма мова Хомчака: "Під час виконання завдань внаслідок снайперського вогню отримав смертельне вогневе кульове порання старший сержант Барнич. Командир групи підполковник Коваль, надаючи йому допомогу та здійснюючи евакуацію, внаслідок снайперського вогню отримав несумісне з життям вогнепальне поранення.

Внаслідок обстрілу старшина Бруска отримав важкі кульові поранення, старший солдат Гищук – поранення середньої важкості.

Старший сержант Абрамович і старший солдат Гайченко, які прибули для підтримки групи військовослужбовців, потрапили під снайперський вогонь та отримали смертельні кульові поранення". 

 

Загиблі захисники Коваль, Гайченко, Барнич та Абрамович.  

Фото з соцмереж. Колаж УП

Деталі: За словами Хомчака, снайперський обстріл відбувся, коли група розмінування на чолі з Ковалем проводила огляд місцевості на предмет наявності мін та розмінування території від протипіхотних мін ПОМ-2, які напередодні були дистанційно встановлені російськими окупаційними військами.  

Він додав, що лише після відкриття вогню у відповідь противник припинив обстріли, що дозволило надати допомогу пораненим та евакуювати загиблих.

Передісторія: 

  • 26 березня на Донбасі через обстріл окупантів в районі селища Шуми загинуло 4 українських військовослужбовців, ще 2 отримали поранення.
  • Згодом стало відомо, що одним з чотирьох загиблих був підполковник Збройних сил Сергій Коваль.
  • Президент Володимир Зеленський і глава його офісу Андрій Єрмак проводили консультації з керівництвом країн "нормандської четвірки" щодо обстрілу з боку бойовиків у Донецькій області.
  • Також Зеленський анонсував розмови з усіма лідерами "нормандської четвірки" через загибель військових.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародне співтовариство рішуче засудити ескалацію на Донбасі.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...