Статки Медведчука за рік збільшились вдвічі – "Схеми"

Середа, 31 березня 2021, 17:22
Статки Медведчука за рік збільшились вдвічі – Схеми

Грошові активи лідера Опозиційної платформи "За життя" та кума Путіна Віктора Медведчука у 2020 році зросли вдвічі у порівнянні із 2019 роком, а більшість заощаджень він зберігає у російських рублях у білоруському банку. 

Джерело: "Схеми" 

Деталі: Журналісти проаналізували декларації політика за 2019 та 2020 роки. 

За їх підрахунками, з урахуванням актуального курсу валют у відповідні періоди, у 2019 році активи родини Медведчука складали 7 017 878 євро, а вже у 2020 році – 14 420 848 євро.

І якщо у попередній звітний період кошти зберігались переважно у євро та гривнях, то у 2020 році найбільша сума розміщується на рахунку дружини представника ОПЗЖ Оксани Марченко в білоруському "Абсолютбанку" і в російських рублях – понад 784 мільйонів (майже 9,5 мільйона євро).

Власником цього банку є білоруський олігарх Ніколай Воробей. Останній у 2019 році став співвласником частини нафтопродуктопроводу в Україні. У "Центрі протидії корупції" Воробея називають "банкіром" Медведчука та соратника Тараса Козака - власника заборонених РНБО телеканалів. 

Окрім того, у декларації відбулись і інші зміни. Оксана Марченко більше не є бенефіціарною власницею російського мікропідприємства "Основы инвестиций" і фінансової компанії "Тренд Оптима".  У списку компанії також більше не вказуються Salaminia Commercial Ltd (Британські Віргінські острови) та Protogems Investments Ltd (Кіпр).

Водночас Марченко стала власницею двох компаній в Росії, пов’язаних із нафтовим бізнесом: ООО "Югтранс-НЗНП" (компанія-перевізник) і ООО "НЗНП Инжиниринг". Остання компанія виступає замовником робіт з модернізації санкційного "Новошахтинського заводу нафтопродуктів". 

Передісторія:

Читайте також: "Медведчук бідкається, Льовочкін розводить руками. Як живе ОПЗЖ після санкцій"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування