Суд дав дозвіл на затримання Козака

Четвер, 20 травня 2021, 14:34
Суд дав дозвіл на затримання Козака
Фото slovoidilo.ua

Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака.

Джерело: сайт СБУ, сайт Офісу генпрокурора

Дослівно СБУ: "Печерський районний суд м. Києва дав дозвіл на затримання народного депутата України Тараса Козака. Раніше слідчі СБУ оголосили його у розшук".

Деталі: В Офісі генпрокурора уточнили, що суд дозволив затримання нардепа для приводу його до суду для обрання запобіжного заходу. 

Прокурори та слідчі проситимуть суд про взяття Козака під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 300 млн 930 грн.

За словами одного з лідерів "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, Козак перебуває на лікуванні у Білорусі.

Передісторія:

  • 11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку оголосили про підозру.
  • Їм інкримінують вчинення державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 ККУ).
  • В СБУ наголосили, що мають "аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці даних осіб з країною-агресором". Досудове розслідування триває.
  • 13 травня суд посадив Медведчука під домашній арешт, а 14 травня на нього вдягнули електронний пристрій стеження.
  • Адвокати Медведчука внесли апеляцію на його домашній арешт. Також подав апеляцію Офіс генпрокурора: наполягає на триманні під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн 930 грн.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування