Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 22 жовтня: пік епідемії коронавірусу, Україна в "зеленому" списку

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 21:15
Новини 22 жовтня: пік епідемії коронавірусу, Україна в зеленому списку
фото: Эльдар Сарахман, УП

Нові рекорди за кількістю хворих та померлих від Covid; Україна залишається в "зеленому" списку ЄС — актуальні новини 22 жовтня.

Про коронавірус

За добу 21 жовтня в Україні зафіксували другий поспіль антирекорд за добовим приростом хворих і третій максимум смертей від коронавірусу за тиждень.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов попереджає, що під час піку ковід-епідемії в Україні від хвороби можуть вмирати більше тисячі людей щодоби.

За його словами, Україна зараз входить в пік епідемії, і помирають від хвороби люди, які не пройшли вакцинацію. Данілов наголосив, що якщо країна не вийде на 350-400 тисяч вакцинованих за добу, "у нас буде дуже-дуже велика проблема".

Про "зелений" список

Європейський союз цього тижня не переглядав список третіх країн, для чиїх громадян державам ЄС рекомендовано скасовувати обмеження на в’їзд, і Україна залишається у "зеленому" списку.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Американський актор Алек Болдуїн випадково вбив одну людину та поранив іншу на знімальному майданчику стрічки "Rust" в Альбукерке. Загибла, 42-річна фотографка та кінооператорка Галина Гатчінс, була українкою.

Колишня народна депутатка Надія Савченко та її сестра намагалися потрапити в Україну з підробленими COVID-сертифікатами — це виявили прикордонники в аеропорту "Бориспіль".

У КМДА, анонсуючи підвищення вартість проїзду у громадському комунальному транспорті, заявили, що "це не буде 20 гривень" — будуть шукати компроміси.

Народні депутати вирішили звернутися до Зеленського із запитом про введення санкцій проти підприємств кондитерської корпорації "Рошен" за фінансування бюджету Росії.

Вранці 22 жовтня 25-річний чоловік кинув "коктейль Молотова" у двір будинку заступника голови Офісу президента Ігоря Жовкви, зловмисника затримали.

​За добу 21 жовтня в Україні зафіксували 23 785 випадків COVID-19 і 614 летальних випадків, госпіталізували 5 141 особу, одужали 8 530 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 269 666 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування