Корнієнко: Разумков зможе показати себе як позафракційний

Понеділок, 4 жовтня 2021, 13:48
Корнієнко: Разумков зможе показати себе як позафракційний
Фото з Facebook Корнієнка

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко не думає, що фракція підтримає повернення до них Дмитра Разумкова, але вважає, що той зможе проявити себе як позафракційний депутат.

Джерело: Корнієнко на брифінгу 4 жовтня

Пряма мова Корнієнка: "Думаю, що Дмитро Олександрович (Разумков – ред.) зможе попрацювати як позафракційний, показати себе, так би мовити, прийняти участь у дискусіях різних, комітет обрати собі – у нього  буде таке право як позафракційного. У нас багато є квот в комітетах для позафракційних. Є, здається, у спортивному комітеті. Ну, тобто можна десь знайти собі місце".

Деталі: Він нагадав, що позафракційні депутати "мають широкий спектр прав на засіданнях – можуть обговорювати тимчасові слідчі комісії, записуватися на виступи, записуватися у пункт "Різне" по п’ятницях, записуватися на запитання до години запитань до уряду" тощо. 

Корнієнко вважає, що цього достатньо для втілення "політичних дій".

На запитання, чи приймуть Разумкова, якщо він напише заяву з проханням включити його до "Слуги народу", Корнієнко сказав, що це вирішуватиме фракція голосуванням "70 на 30", але він на місці колег "після того, що вони чують на свою адресу останні 2 тижні", не підтримував би таке рішення.  

Він також нагадав, що Разумков, коли його обрали спікером Ради, вийшов із фракції – як того вимагає регламент – за власним бажанням у зв’язку з обранням на посаду. Корнієнко додав, що треба перевірити, чи є такий вихід з фракції підставою для зняття мандату з’їздом партії.

Водночас він підкреслив, що у будь-якому випадку рішення прийматиме не він, а з’їзд партії. Крім того є ще позиція Центральної виборчої комісії, яка "показує себе як політично неупереджена".

Що було раніше: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що згідно з законом його не можуть позбавити мандату, але загалом – може бути всяке.

Читайте також: Дмитро Разумков: У відставку я не збираюся

"В обличчя не знаю, але морда як у депутата". Як змінилися "слуги народу" з часів першого навчання в Трускавці

Передісторія:

  • Депутатська фракція "Слуга народу" зібрала більше за необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради.
  • Зеленський заявив, що партія "Слуга народу" має мільйони питань до Разумкова, і він вже не є членом команди.
  • Разумков офіційно запросив народних депутатів фракції "Слуга народу" на зустріч 4 жовтня, щоб обговорити його роботу на посаді голови парламенту, але фракція відмовилася зустрічатися з ним. 

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування