Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 16 листопада: "тисяча Зеленського", підозра "антивакцинатору"

Вівторок, 16 листопада 2021, 21:04
Новини 16 листопада: тисяча Зеленського, підозра антивакцинатору
Володимир Зеленський, фото: Дмитро Ларін, уп

"Тисячу Зеленського" не дадуть грошима на руки і обмежать її використання; СБУ оголосила підозру в захопленні влади "головному антивакцинатору" — актуальні новини 16 листопада.

Про "тисячу Зеленського"

Тисячу гривень, які президент Володимир Зеленський обіцяв усім щепленим двома дозами проти коронавірусу, неможливо буде отримати готівкою на руки – ці гроші будуть своєрідним депозитом, який можна буде витратити на певний перелік послуг.

Речник президента уточнив, що перелік послуг сформували таким чином, щоб підтримати послуги, які найбільше, на думку влади, постраждали від пандемії коронавірусу і карантинних обмежень. 

Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що виплату анонсованої президентом 1 тисячі гривень для повністю вакцинованих проти Covid-19 профінансують самі ж українці, які платять податки.

Про підозру "антивакцинатору"

СБУ повідомила про підозру лідеру "антивакцинаторів" Остапу Стахіву і заблокувала їхню всеукраїнську мережу — зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киви провели обшуки — слідчі дії відбуваються у рамках справи за підозрою у незаконному поводженні зі зброєю.

Федеральне мережеве агентство Німеччини тимчасово зупинило процес сертифікації компанії Nord Stream 2 AG як оператора російського газопроводу "Північний потік-2" через невідповідність юридичної форми оператора німецькому законодавству.

Верховна Рада ухвалила закон про медіацію, який передбачає врегулювання конфлікту шляхом переговорів сторін за допомогою медіатора, без суду. Нардепи сподіваються, що закон допоможе розвантажити суди і дозволить "вільніше дихати" бізнесу.

У Верховній Раді створили міжфракційне депутатське об'єднання "Розумна політика", керівником якої став колишній голова парламенту Дмитро Разумков.

З 1 січня тариф на проїзд у комунальному транспорті Києва зросте з 8 грн до 20 грн, для власників "картки киянина" він коштуватиме 12 грн — про це повідомили у КМДА.

За добу 15 листопада в Україні зафіксували 16 308 нових випадків COVID-19 і 838 летальних випадків, госпіталізували 2 264 людини, одужало 21 914 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 268 088 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...