Новини 30 листопада: коронавірус в Україні, Лукашенко про Крим

Вівторок, 30 листопада 2021, 21:01

КШЕ вважає, що шість областей готові вийти з "червоної" зони; Лукашенко зібрався до Криму і каже, що цим визнає півострів російським — актуальні новини 30 листопада.

Про коронавірус в Україні

В Україні шість областей можуть вийти з "червоної" зоні епідемічної небезпеки поширення коронавірусу, оскільки в них стабілізувалися епідемічні показники. Нині у 10 регіонах перевищений рівень госпіталізації, але всі вони, крім Закарпатської області, рухаються в сторону покращення ситуації.

Також із 6 грудня невакциновані громадяни не зможуть відвідувати концерти, кінопокази, спортзали, кав’ярні й ресторани навіть у "жовтих" зонах епідемічної небезпеки, а з 9 грудня вакцинація стане обов'язковою для працівників ще низки сфер.    

У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу може понести відповідальність за статтею "Порушення правил щодо карантину людей" Кодексу України про адміністративні правопорушення і отримати штраф від 34 до 170 тисяч гривень. 

Про Лукашенка та Крим

"Крим де-факто, я тоді ще сказав – це російський Крим. Після референдуму та де-юре Крим став російським", —  Олександр Лукашенко заявив, що має намір відвідати окупований Росією Крим разом із президентом РФ Володимиром Путіним, а його приїзд означатиме визнання анексії.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Карибська держава Барбадос офіційно усунула з посади глави держави королеву Єлизавету II і 30 листопада стала наймолодшою республікою у світі.

Перепис населення в Україні проведуть у співпраці з Apple — Міністерство цифрової трансформації підписало з американською компанією меморандум про взаєморозуміння. Офіційний перепис має відбутися у 2023 році.

Рада ухвалила податковий закон №5600, який має вдарити по бізнес-імперії Ріната Ахметова, водночас зменшити податкове навантаження на бізнес Юрія Косюка — "за" проголосували 255 нардепів.

Жителі Австрії, які відмовляться робити щеплення від COVID-19 з лютого, коли це буде обов'язково, можуть наразитися на штраф до 7200 євро — про це йдеться у проєкті закону про обов’язкову вакцинацію.

Атестаційна колегія МОН скасувала рішення про присудження Іллі Киві наукового ступеню "кандидат наук з держуправління". Наукового керівника Киви позбавили права займатись відповідними видами наукової діяльності протягом двох років.

За добу 29 листопада в Україні зафіксували 10 554 нові випадки COVID-19 і 561 летальний випадок, госпіталізували 1 749 людей, одужало 25 318 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 226 059 людей.