Новини 21 грудня: Україна та НАТО, зрив обрання голови САП

Вівторок, 21 грудня 2021, 20:59

Україна чекає на рішення щодо свого майбутнього в НАТО на саміті в Мадриді; комісія таки провалила обрання керівника САП — актуальні новини 21 грудня.

Про Україну та НАТО

Володимир Зеленський вважає, що на саміті НАТО 29-30 червня Україна може отримати сигнал щодо свого членства у Альянсі. Про це президент заявив у спілкуванні з журналістами під час загальної наради послів у державній резиденції "Синьогора".

Також президент Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче отримати дуже чітку часову перспективу щодо членства від НАТО у 2022 році. За його словами, Україна прагне досягти членства в Євросоюзі у найближчі роки та отримати дуже чітку часову перспективу від НАТО.

"Всі ми не можемо сьогодні прийняти тезу, яка сьогодні теж дуже популярна, про ЄС через 30 років, а НАТО колись-там, через років 50. Це демотивує всіх і уповільнює. Для швидкого руху ми не маємо марнувати час на якісь другорядні речі", - сказав президент. 

Про обрання голови САП

Члени комісії з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не змогли набрати достатньої кількості голосів для обрання очільника відомства, проти цього голосували майже усі члени, обрані Верховною Радою.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Велика палата Конституційного Суду ухвалила рішення в справі про заборону показу російських фільмів і серіалів.

Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, згідно з яким на території Житомирської, Київської, Миколаївської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей вирішили ввести "жовту" зону.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що 120 американських військових-найманців привезли на схід України хімічну зброю та готують провокацію.

Адміністрація президента США Джо Байдена вивчає, чи можуть і як Сполучені Штати підтримати антиросійське повстання, якщо президент Росії Володимир Путін розпочне повномасштабне вторгнення в Україну.

Радник президента США з нацбезпеки у розмові з помічником президента РФ заявив, що діалог з Росією з питань щодо так званих "гарантій безпеки" буде можливий тільки якщо стосуватиметься занепокоєнь США щодо дій Росії та відбуватиметься у координації з європейськими союзниками та партнерами. 

За добу 20 грудня в Україні зафіксували 6 029 нових випадків COVID-19 і 346 летальних випадків, госпіталізували 1 241 людину, одужали 18 850 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 110 740 людей.