Новини 10 січня: протести у Казахстані, переговори США та Росії

Понеділок, 10 січня 2022, 20:22
Новини 10 січня: протести у Казахстані, переговори США та Росії
ФОТО NEXTA LIVE

Токаєв заявив, що в Казахстані відновлено порядок після "спроби перевороту"; переговори США і Росії щодо безпеки завершилися у Женеві — актуальні новини 10 січня.

Про протести у Казахстані

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на сесії Ради колективної безпеки ОДКБ заявив про повне відновлення порядку в його країні. За словами Токаєва, в Казахстані виконують "миротворчі завдання" 2030 військовослужбовців сил ОДКБ і 250 одиниць бойової техніки.

Реклама:

За словами президента Казахстану, на сьогодні до органів поліції доставлено "близько 8 тисяч осіб, і правоохоронні та спеціальні органи перевіряють їхню причетність до актів тероризму, вбивств, мародерства й інших злочинів".

Міністерство закордонних справ України вперше у офіційній заяві виступили із засудженням насильства у Казахстані. Окремо в МЗС прокоментували введення у Казахстан військ ОДКБ, серед яких переважають російські військові.

Про переговори США та Росії

ВІДЕО ДНЯ

Переговори США та Росії щодо гарантій безпеки в Женеві завершилися. Зустріч проходила на території представництва США при відділенні ООН у Женеві у закритому форматі. Переговори тривали майже 8 годин.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Суд продовжив термін перебування нардепа і кума Путіна Віктора Медведчука під домашнім арештом на 2 місяці у справі про держзраду та грабіж національних ресурсів України в окупованому Криму.

Україна приєднається до глобальної мережі Covid-сертифікатів, термін дії сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу скоротять до дев'яти місяців.

Зеленський поставив уряду завдання підготувати окрему програму виплати тисячі гривень підліткам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

У мережі з’явилися фото нового iPhone 14, на якому "чубчик" з датчиками та фронтальною камерою зменшили до невеликого овального отвору по центру.

Генеральний директор Pfizer Альберт Бурла заявив, що вакцина від штаму коронавірусу Omicron буде готова у березні.

За добу 9 січня в Україні зафіксували 1 969 нових випадків COVID-19 і 86 летальних випадків, госпіталізували 1 064 людини, одужало 3 517 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 20 376 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування