Новини 13 січня: заяви РФ про переговори з США, виведення військ ОДКБ з Казахстану

Четвер, 13 січня 2022, 20:18
Новини 13 січня: заяви РФ про переговори з США, виведення військ ОДКБ з Казахстану
ФОТО AFP VIA GETTY IMAGES

Росія відмовилась "повертати в казарми" солдат з-під українських кордонів; в ОДКБ підтвердили, що виводять війська з Казахстану — актуальні новини 13 січня.

Про переговори РФ та США

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія відмовила США в їхній вимозі повернути російських солдат з українських кордонів до казарм. Раніше російська влада вже заявляла, що вважає неприйнятними вимоги США стосовно переміщень російської армії на території РФ.

Реклама:

Перед цим Лавров повідомив, що подальші дії Росії засновуватимуться на письмовій реакції Заходу після перемовин у Брюсселі та Відні. Представник Росії на перемовинах Сергій Рябков сказав, що не бачить підстав для проведення наступного раунду перемовин

На думку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, останній тиждень перемовин на найвищому рівні був "програшним" для російських планів. Він підкреслив, що засідання Постійної ради ОБСЄ засвідчило консолідовану міжнародну підтримку України.

Про виведення військ ОДКБ

ВІДЕО ДНЯ

Генсек Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) Александр Зась на відповідній церемонії в Алмати підтвердив завершення "миротворчої" місії в Казахстані. За його словами, операція біля Казахстану стала першим реальним застосуванням Колективних сил ОДКБ.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

МЗС Росії не виключає можливості розміщення військової інфраструктури РФ на Кубі та у Венесуелі у разі провалу переговорів із Заходом щодо гарантій безпеки.

Порошенко переписав корпорацію Roshen та інший великий бізнес на старшого сина, що фактично може дозволити уникнути арешту цих активів — Слідство.Інфо.

Компанія SpaceX успішно запустила у космос ракету Falcon 9 із українським супутником "Січ-2-30" на борту — супутник призначений для отримання цифрових фото поверхні Землі.

Кількість українців, готових вийти на протест, зменшилась, порівняно з минулим роком, вперше за 12 років готові протестувати менше третини опитаних.

Третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі вперше особисто з’явився на судовому засіданні в Тбілісі в справі про незаконний перетин кордону й звернувся до українців з проханням.

За добу 12 січня в Україні зафіксували 10 046 нових випадків COVID-19 і 191 летальний випадок, госпіталізували 1 676 людей, одужало 7 202 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 102 580 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування