Новини 19 січня: запобіжний захід для Порошенка, Держдума РФ та “республіки” ОРДЛО

Середа, 19 січня 2022, 20:00

Суд наклав на Порошенка зобов'язання; у Держдумі просять Путіна визнати "республіки" ОРДЛО — актуальні новини 19 січня.

Про Порошенка

Печерський суд столиці обрав запобіжний захід п’ятому президенту Петру Порошенку у вигляді особистого зобов'язання за підозрою у держзраді та сприянні терористичним організаціям.

Порошенко після засідання прокоментував рішення суду, що він доки не радіє, адже "сценарій Зеленського-неадеквата ще не завершений". На думку Порошенка та його прибічників, Банкова переслідує політичних опонентів за надуманими звинуваченнями.

Крім того, Порошенко після рішення суду поїхав "святкувати" до ресторану Царське село разом із своєю командою. Серед гостей репортери помітили нардепів Геращенко, Гончаренка, Сюмар, Герасимова, Алєксєєва, Зінкевич, журналіста Гайдукевича, адвоката Новікова та інших.

Про Держдуму РФ

Депутати від фракції КПРФ внесли до Держдуми проєкт звернення до президента Росії Володимира Путіна щодо необхідності визнання терористичних "ЛНР" та "ДНР". Крім того, депутати закликали якнайшвидше розпочати переговори з "ДНР" та "ЛНР" для "створення правової основи міждержавних відносин".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Президент Туреччини Ердоган у найближчі тижні відвідає Україну для переговорів із Зеленським і запрошує його і Путіна провести зустріч на турецькій території, щоб "врегулювати розбіжності" між двома країнами.

В Україні вперше трансплантували печінку від посмертного донора однорічному малюку, у якого діагностували атрезію жовчних протоків і виражену печінкову недостатність.

Ангела Меркель відхилила пропозицію генсека ООН Антоніу Гутерріша щодо роботи в організації — їй пропонували очолити консультативний орган високого рівня з питань глобальних суспільних благ, який потенційно має обслуговувати все населення світу.

В МЗС РФ зменшили рівень вимог щодо нерозширення НАТО — готові розглянути або відкликання формули бухарестського саміту, за якою Україна і Грузія стануть членами НАТО, або зобов'язання США ніколи не голосувати за вступ України та інших країн до НАТО.

Спікер ТКГ та позаштатний радник Єрмака Олексій Арестович заявив про намір звільнитися, оскільки впевнений, що йому із чинною владою "не по дорозі".

За добу 18 січня в Україні зафіксували 12 815 нових випадків COVID-19 і 163 летальні випадки, госпіталізували 2 401 людину, одужало 5 413 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 85 177 людей.