Новини 16 лютого: Росія бреше про відведення військ, перша медаль України на Олімпіаді

Середа, 16 лютого 2022, 20:46

Зеленський не бачить відведення військ Росією; Абраменко приніс Україні першу медаль на Олімпіаді в Пекіні — актуальні новини 16 лютого.

Про війська РФ

Міністерство оборони Росії заявило, що частина військ, які брали участь в окупованому Криму, вже повертаються до місць постійної дислокації. На сайті Міноборони РФ також опублікували фото і відео військової техніки на Керченському мосту.

Президент Володимир Зеленський каже, що наразі немає ознак реального відведення військ Росією від українських кордонів. На думку президента, всі люди зможуть побачити ознаки деескалації, коли це станеться, а не тільки військові чи розвідка.

Також розвідка США не підтверджує відведення військ Росії від українського кордону попри відповідні заяви Москви напередодні. Ентоні Блінкен підкреслив, що США готові реагувати на всі сценарії – у випадку якщо Росія вибере шлях дипломатії чи якщо вона обере шлях агресії.

Про першу медаль

Україна здобула першу медаль на зимовій Олімпіаді у Пекіні. Українець Олександр Абраменко став срібним призером в лижній акробатиці.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Сім’я операторки Галини Гатчінс, яка загинула від випадкового пострілу Алека Болдуїна на зйомках вестерну "Іржа" в жовтні, подала до суду на актора та продюсерів стрічки. 

"Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту" — cпівачка Аліна Паш відмовилася представляти Україну на Євробаченні-2022. 

Американський безпілотник курсував сьогодні від Києва до Донбасу, а над окупованим Кримом помітили розвідувальний літак США.

63% опитаних соціологами українців вважають, що Україні варто переглянути Мінські домовленості та підписати нові угоди, водночас лише 11% громадян переконані, що Україна повинна повністю виконати усі поставлені вимоги — "Рейтинг".

Президент Росії Володимир Путін взяв до уваги звернення Держдуми РФ про визнання "незалежності" так званих "ДНР" і "ЛНР", але таке визнання не корелює з Мінськими угодами.

За добу 15 лютого в Україні зафіксували 31 513 нових випадків COVID-19 і 310 летальних випадків, госпіталізували 3 640 людей, одужало 27 684 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 65 805 людей.