Новини 23 лютого: надзвичайний стан в Україні, допомога українській армії

Середа, 23 лютого 2022, 20:00

РНБО пропонує надзвичайний стан по всій Україні; у фонді "Повернись живим" заявили, що за добу українці допомогли армії на 20 мільйонів гривень — актуальні новини 23 лютого.

Про надзвичайний стан

Рада національної безпеки та оборони вирішила запровадити надзвичайний стан на всій території України крім Донецької та Луганської областей, де вже діє надзвичайний правовий режим.

Це рішення 226 голосами тепер протягом 48 годин має затвердити Верховна Рада. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевняє, що впровадження надзвичайного стану не впливатиме на життя українців і роботу бізнесу.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що після запровадження надзвичайного стану, у Києві запровадять посилений контроль в'їзду і виїзду, заборонять масові заходи і мітинги та можуть обмежувати рух транспорту.

Про допомогу армії

Лише за одну добу фонд компетентної допомоги армії "Повернись живим" зібрав більше аніж за весь минулий рік – понад 20,5 мільйонів гривень. Фонд реалізовує глобальні проєкти по зміцненню протиповітряної оборони, розгортанню територіальної оборони і розвитку нашого ракетного потенціалу.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

"Він явно погрожував війною, якщо на його радикальні вимоги не погодяться. Тож немає сумнівів у тому, що Росія є агресором" — Байден та Блінкен у своїх заявах 22 лютого вказали, що промова Путіна перед "визнанням" ОРДЛО свідчить про нещирість заяв Росії щодо прагнення дипломатичного шляху.

МЗС України закликало українських громадян негайно залишити територію РФ і не їхати у цю країну. 

У всіх дипломатичних представництвах Росії в Україні розпочалася евакуація персоналу — у соцмережах повідомляють, що з будівель вже зняли прапори РФ.

В Україні знову не працює низка урядових сайтів — наразі не відкриваються сайти Кабміну, МЗС, СБУ. Міністр цифрової трансформації Федоров повідомив, що з 16 години розпочалася масова DDoS-атака на державні сайти.

Окупаційні війська обстріляли дитсадок у Зеленопіллі — у цей момент у підвалі ховалися четверо дітей разом із вихователями. В Миколаївці, що під Волновахою, внаслідок прямого влучення снаряду в будинок поранено мирну мешканку.

За добу 22 лютого в Україні зафіксували 25 062 нові випадки COVID-19 і 297 летальних випадків, госпіталізували 3 140 людей, одужало 37 432 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 62 935 людей.