Навальний закликав лідерів Заходу оплатити рекламу в соцмережах росіянам про наслідки війни

Четвер, 14 квітня 2022, 19:59
Навальний закликав лідерів Заходу оплатити рекламу в соцмережах росіянам про наслідки війни
Олексій Навальний під арештом у московському суді 2021 рік. фото: getty images

Російський опозиційний політик та політв'язень Кремля Олексій Навальний запропонував лідерам Заходу сплатити масштабну рекламну кампанію в соцмережах, націлену показати росіянам наслідки війни та фото злочинів російських військ в Україні.

Джерело: twitter-сторінка Навального

Пряма мова Навального: "Правда і доступ до інформації завдають настільки ж сильну шкоду для божевільного режиму Путіна, як і ракети Javelin.

Реклама:

Факт полягає в тому, що більшість громадян Росії мають занадто викривлене уявлення про те, що відбувається в Україні. Для них Путін веде маленьку переможну війну без значного кровопролиття.

Так, можна сказати, що чимало з тих, хто вірить російській пропаганді, хоче і щасливий бути обманутим. Вони не ладні навіть зробити щонайменше зусилля над собою, аби вислухати іншу точку зору. Багато відкидають від себе незручну правду.

Тому, видатна можливість для всіх тих, хто виступає проти війни, полягає в тому, що 85% дорослого населення Росії, попри всі блокування, досі щодя використовують YouTube, Instagram, WhatsApp, Google i Facebook.

ВІДЕО ДНЯ

Потрібна реклама. Дуже багато реклами. Величезна за масштабами кампанія проти війни, що буде націлена на всю країну, має бути кампанією реклами. 200 мільйонів висвітлень у стрічці, і тоді в кожного користувача Росії двічі на день буде ця інформація (про війну – ред.)".

Деталі: Навальний звернувся до президента США Джо Байдена, прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, лідерів Євросоюзу, засновника Facebook Марка Цукерберґа та СЕО Google Сундара Пічаї. 

Він переконаний, що оплата такої рекламної кампанії буде значно дешевшою для урядів Заходу, ніж витрати на озброєння для України впродовж кількох років війни.

Передісторія:

  • 15 березня Навальний під час одного зі слухань у суді виступив проти російсько-української війни та спрогнозував розпад Росії внаслідок суспільно-політичної кризи, яка настане після завершення активних бойових дій. 
  • Раніше Навальний закликав росіян виходити на вулиці на акції непокори й виступати проти війни. За його словами, путінський режим буде вимушений концентрувати внутрішні війська для придушення протестів усередини країни, а отже в Україні буде менше військових у складі окупаційних військ РФ
  • 4 березня в Росії ухвалили закон про запровадження кримінальної відповідальності за "фейки про російську армію". 21 березня російський суд заборонив діяльність компанії Meta, яка володіє соцмережами Facebook та Instagram. Обидві соцмережі в першій половині березня російська влада заблокувала.
  • Усі значні опозиційні медіа в Росії заблоковані, зокрема телеканал "Дождь", радіо "Эхо Москвы", Новая газета, Meduza. Так само заблоковані й міжнародні ЗМІ, як-то ВВС, Deutsche Welle, Радіо Свобода тощо
  • У телефонних розмовах російських окупантів із близькими в Росії, які перехоплює Служба безпеки, пересічні росіяни радять окупантам убивати українців, ґвалтувати жінок та грабувати їхні домівки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...