Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сіверський Донець обмілів через спеку, росіяни хочуть знову форсувати – Гайдай

Субота, 11 червня 2022, 20:16
Сіверський Донець обмілів через спеку, росіяни хочуть знову форсувати – Гайдай
сєвєродонецьк 7 червня. фото ілюстративне: getty images

Через падіння рівня води в Сіверському Донці внаслідок спекотної погоди російські окупаційні війська можуть здійснити його форсування найближчим часом.

Джерело: голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай

Пряма мова Гайдая: "Вже другий тиждень спекотна погода, сонце, нема дощів. Рівень води в річці впав достатньо серйозно. Ми вже навіть бачимо ту техніку російську, яка затонула при намаганні переправитися в Білогорівці.

Реклама:

Тобто десь метри три – або навіть більше – вже опустилась ріка. І можливо, ще будуть варіанти й спроби переправитися через річку й зробити в районі Білогорівки новий плацдарм".

Деталі: За словами голови військової адміністрації області, найбільш гарячими напрямками залишаються Попасна, Тошківка й Сєвєродонецьк. На вулицях Сєвєродонецька точаться важкі бої. У місті надзвичайно щільний артилерійський вогонь з боку російських окупантів, після чого ворог наступає бронетехнікою.

Гайдай розповів, що росіяни обстрілюють позиції українських військових на території заводу "Азот" з артилерії впродовж кількох годин. Унаслідок витоку мастила з радіаторів розпочалася сильна пожежа на території.

ВІДЕО ДНЯ

Уночі росіяни застосували проти українських захисників важку вогнеметну систему "Солнцепьок". 

Передісторія: 

  • Зранку 11 червня Гайдай повідомляв, що росіяни зайшли в село Оріхове.
  • 9 червня російські окупанти спалили приміщення Льодового палацу в Сєвєродонецьку.
  • Гайдай заявляв, що військовому командуванню РФ довелося вивезти підрозділи бурятів із Сєвєродонецька, бо вони не витримують боїв із ЗСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування