Поліція Косова заявила, що її вдруге за тиждень обстріляли на кордоні із Сербією

Субота, 6 серпня 2022, 19:18
Поліція Косова заявила, що її вдруге за тиждень обстріляли на кордоні із Сербією

Поліція частково визнаного Косова в суботу заявила, що невідомі обстріляли її під час патрулювання на штучному озері Газиводе, що на кордоні із Сербією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення косовської поліції.

Інцидент стався близько 11:25 за місцевим часом. Коли поліцейський підрозділ розгортав патрульний човен в озері, в його бік пролунали близько 10 пострілів.

Реклама:

"Постріли були послідовні з іншого краю озера і влучили біля поліцейського човна. У результаті жодна людина не постраждала", – додають у поліції Косова.

Там не уточнили, хто може стояти за пострілом, але зазначили, що "продовжують стежити за ситуацією і вирішувати справу".

Прем’єр-міністр Косова Альбін Курті, коментуючи інцидент у Twitter, поклав відповідальність за нього на "кримінальні банди на півночі нашої території", де проживають косовські серби.

ВІДЕО ДНЯ

"Сьогодні вулиці вільні від барикад. Але кримінальні банди продовжують барикадуватися від наших правоохоронних органів і нашої боротьби проти організованої злочинності", – додав він.

Це вже другий за тиждень випадок, коли поліція Косова була обстріляна. Унаслідок попереднього інциденту, за твердженням Приштини, 11 людей зазнали поранень.

Нагадаємо, у неділю косовські серби у прикордонних із Сербією муніципалітетах спорудили барикади на дорогах та навіть обстріляли поліцейських.

Протести почалися у зв'язку з черговою спробою Косова зобов'язати користуватися лише косовськими документами та автономерами державного зразка, а не сербськими чи нейтральними, якими воліють користуватися на півночі Косова – території, населеній етнічними сербами. Сербія привела свою армію до стану бойової готовності, погрожуючи силою захистити косовських сербів.

У ніч проти 1 серпня косовський уряд після зустрічі з послом США Джеффрі Говенієром відтермінував дію нових правил до 1 вересня.

Читайте також: Шантаж барикадами: чи почнеться війна між Косовом та Сербією та як варто діяти Києву.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...