Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДТП зі смертю нацгвардійця: ВРП в суботу розгляне питання про дозвіл на арешт судді

П'ятниця, 26 травня 2023, 23:42
ДТП зі смертю нацгвардійця: ВРП в суботу розгляне питання про дозвіл на арешт судді
ФОТО: ДБР

В суботу Вища рада правосуддя розгляне подання про дозвіл на арешт судді Олексія Тандира, який в ніч на 26 травня збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в Києві.

Джерело: Вища рада правосуддя 

Деталі: На засіданні 27 травня Вища рада правосуддя розгляне подання заступника Генпрокурора Антона Войтенка про надання згоди на утримання під вартою голови Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандири. 

Реклама:

Що передувало: Суд задовольнив клопотання прокуратури про примусове відібрання у судді біологічних зразків.

Тандиру оголосили підозру у скоєнні смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння за ч.3 ст. 286-1 ККУ. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Знати більше: Батько трьох дітей. Що відомо про 23-річного нацгвардійця, якого на смерть збив суддя у Києві

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • В ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці.
  • Слідство у справі здійснюватиме Державне бюро розслідувань за процесуального керівнитва Київської міської прокуратури. ДБР повідомило, що суддя відмовився від проходження огляду на місці. Його доставили в лікарню з метою виявлення стану сп’яніння.
  • Як повідомило "Суспільному" джерело у Нацгвардії, суддя на "Лексусі" врізався у військового, коли той вийшов на дорогу встановити інженерні загородження. Суддя був п'яний, а в його авто валялися порожні пляшки з-під алкоголю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування