Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білецький: Регулярним військам Росії в прямому сенсі слова кінець

Вівторок, 17 жовтня 2023, 13:43
Білецький: Регулярним військам Росії в прямому сенсі слова кінець
Андрій Білецький. фото з його Twitter

За словами командира Третьої штурмової бригади Андрія Білецького, російські сили стали потужніші в сфері радіоелектронної боротьби, безпілотників, мають удосталь якісної артилерії, але регулярні сухопутні війська РФ – уже фактично мертва складова.

Джерело: Білецький в інтерв'ю "Українській правді"

Пряма мова: "Регулярним сухопутним військам Росії, тій складовій, яка найбільше старається, а це завжди піхота, їм в прямому сенсі слова кінець.

Реклама:

Я шапкозакидательством не страждаю, не вважаю Росію простим ворогом і нашу перемогу гарантованою і кінцевою, не закликаю розслабитися. Але що, за моєю точкою зору, трапилося?

Оце вторгнення на авось, яке почалося в лютому 22-го року, коли вони кинули маленьке по факту угруповання, від 154 до 186, здається, тисяч… Вони думали, що це буде військово-поліцейська операція, що вони так далеко забіжуть, всі піднімуть руки і фактично операція перейде в операцію наведення порядку і роззброєння, як їм здавалося.

Воно так не вийшло. Війна пішла зі зрозумілих причин не по їхньому сценарію. І замість того, щоб це швидко зрозуміти, почати мобілізувати населення, в армію призивати або навпаки зробити ці кроки, які вони потім все рівно зробили (втеча з-під Києва, втеча з-під Харкова), вони замість цього кричали: вперед, вперед, вперед. І повністю стерли свої кадрові частини. От прямо стерли їх, як об наждачний папір – в нуль".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: За словами Білецького, у росіян немає більше ні сержантського корпусу, ні молодших офіцерів із досвідом. Тобто ті, хто потрапляє на фронт після скорочених курсів, дуже швидко або стають інвалідами, або помирають. В окупантів не відбувається накопичення досвіду, вони не стають професійнішими.

Пряма мова: "Я весь час спостерігаю одне і те ж саме: сухопутні війська Російської Федерації, особливо в таких складових як піхота, танки, бронетехніка – стабільно погані. З літа минулого року вони стабільно погано воюють. І вони нічого з цим поробити не можуть, і я не думаю, що зможуть.

Тобто у них ростуть інші напрямки: по РЕБу вони стали набагато потужніші, по безпілотних системах, артилерія якісна достатньо. Авіацію стали в рази ефективніше приміняти. Але оця складова в них мертва, і такою вона й буде".

Детальніше про Бахмутську кампанію, яка триває вже понад 11 місяців, переваги росіян, західні навчання та можливість деокупації Маріуполя, читайте або дивіться в інтерв'ю УП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:50
Уряд Португалії не планує репарацій за вчинки попередників колоніальної доби
09:37
Готель, атакований в Миколаєві, нещодавно відновився після обстрілу в 2022 році – Кім
09:24
У Польщі думають змінити підхід до підготовки "активного резерву" армії
09:10
Окупанти заявили про збиття 17 БПЛА над Росією, частину - біля нафтобази
09:01
Виставка досягнень книжкового господарства. В Києві відкрили ще один фестиваль книги
08:54
Італія викликала посла Росії через привласнення майна "дочки" італійської компанії
08:40
Херсонщина: росіяни влучили в об’єкт критичної інфраструктури та навчальний заклад
08:30
Що варто знати про Страсний тиждень: звичаї та церковні традиції
08:22
Росія знову втратила понад тисячу військових за добу
08:15
Скелетоніст Гераскевич: Якщо ми будемо слухати все, що хоче МОК, тоді будемо бачити російських терористів на спортивних змаганнях
Усі новини...