Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Москви прибула делегація ХАМАС і представник Ірану

Четвер, 26 жовтня 2023, 16:43
До Москви прибула делегація ХАМАС і представник Ірану
Муса Мохаммед Абу Марзук, фото з Вікіпедії

До Москви прибув член політбюро палестинського руху ХАМАС Абу Марзук із делегацією, а також заступник міністра закордонних справ Ірану Алі Багері Кані. 

Джерело: "РИА Новости" із посиланням на джерела, ТАСС із посиланням на заяву представниці МЗС Росії Марії Захарової на брифінгу 

Деталі: Співрозмовник агентства стверджує, що делегація наразі перебуває у Москві. З ким вони зустрічатимуться, не уточнюється. Візит не анонсували публічно.

Реклама:

Оновлено: Представниця МЗС Росії Марія Захарова повідомила, що заступник міністра закордонних справ Ірану Алі Багері Кані зустрівся у Москві в четвер із заступником глави МЗС РФ Михайлом Галузіним.

Вона також підтвердила, що в Москві перебувають представники ХАМАСу.

Це перший подібний візит від початку війни в Секторі Гази.

ВІДЕО ДНЯ

Пізніше пропагандистське видання РФ повідомило, що представники ХАМАС під час зустрічі із заступником глави МЗС РФ Богдановим "високо оцінили позицію Путіна і зусилля російської дипломатії".

Нагадаємо: 

  • Путін заявив про необхідність проведення палестино-ізраїльських переговорів, результатом яких, на його думку, має стати створення незалежної Палестини зі столицею у Східному Єрусалимі.
  • ХАМАС відповів, що вітає "невтомні зусилля Росії, спрямовані на припинення агресії Ізраїлю" проти бойовиків.
  • Байден засудив дії ХАМАСу і Путіна у своїй промові, заявивши, що напади на Ізраїль і вторгнення в Україну мають спільні мотиви. Президент Володимир Зеленський зазначив, що тактика ХАМАС в Ізраїлі така ж, як і тактика Росії, яку та використовує проти України.
  • У Кремлі образилися на порівняння Путіна з ХАМАСом

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: