Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Корсиці сепаратисти влаштували серію вибухів: вимагають повної незалежності від Франції

Понеділок, 9 жовтня 2023, 17:26
На Корсиці сепаратисти влаштували серію вибухів: вимагають повної незалежності від Франції
Фото: Getty Images

Сепаратистське угруповання Корсиканський фронт національного визволення у ніч проти понеділка влаштувало серію вибухів, таким чином протестуючи проти намірів Парижа надати Корсиці лише ширшу автономію, а не повну незалежність.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на AFP

Деталі: Повідомляється, що протягом ночі стались близько десятка вибухів – переважно у будинках відпочинку, які належать материковим французам, а також на будівельних майданчиках. У деяких випадках спалахнули пожежі.

Реклама:

У прокуратурі Корсики заявили, що сепаратисти використали саморобну вибухівку з газових балонів і селітри. У результаті ніхто не постраждав, значних руйнувань вибухи також не завдали.

Відповідальність за вибухи взяв на себе Корсиканський фронт національного визволення. У короткій заяві для місцевої газети Corse-Matin під назвою "Франція геть" рух заявив, що в Корсики "немає спільної долі з Францією".

Востаннє, нагадує AFP, подібна серія вибухів сталась на острові ще у 2019 році, коли були пошкоджені сім будинків.

ВІДЕО ДНЯ

Загострення на Корсиці відбулось після того, як президент Франції Емманюель Макрон запропонував надати для Корсики обмежений автономний статус, ініціювавши зміни до конституції – але без визнання її незалежності.

На Корсиці існує впливовий націоналістичний рух. У 1998 році активісти, що виступали за незалежність острова, застрелили головного французького посадовця на Корсиці Клода Еріньяка. Інші акти насильства були здебільшого низького рівня, часто пов'язані з вибуховими пристроями, закладеними в автомобілях або будівлях вночі, коли в них нікого не було.

Читайте також: Макрон іде назустріч сепаратистам: Париж готовий обговорювати параметри автономії Корсики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування