Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Reuters: Наступного тижня ЄС почне обговорювати 12-ий пакет санкцій проти Росії

Середа, 8 листопада 2023, 17:26
Reuters: Наступного тижня ЄС почне обговорювати 12-ий пакет санкцій проти Росії
Фото ілюстративне

Країни Європейського Союзу почнуть обговорювати пропозиції щодо 12-го пакета санкцій проти Росії, який буде зосереджений на забороні торгівлі російськими діамантами, наступного тижня.

Джерело: "Європейська правда", Reuters із повідомленням на дипломатів ЄС і європейських посадовців на умовах анонімності

Деталі: Обговорення нових санкцій зрушило з мертвої точки після того, як міністри закордонних справ країн "Групи семи" на зустрічі в Японії дали зелене світло на запровадження обмежень стосовно діамантів російського походження, йдеться в матеріалі.

Реклама:

За словами представника ЄС, якого цитує Reuters, поточний термін для подання Європейською комісією пропозицій щодо пакета санкцій, який потім буде обговорюватися урядами 27 країн ЄС, – "на початку наступного тижня".

"План полягає в тому, що (Європейська. – Ред.) комісія схвалить пакет найближчими днями. Потім його має затвердити Рада (Європейського Союзу. – Ред.)", – зазначило джерело.

Один із дипломатів Євросоюзу сказав Reuters, що в проєкті санкцій ЄС може бути згадана пропозиція Бельгії стосовно обмеження на російські діаманти, яка передбачає контроль за походженням коштовностей, які продаються.

ВІДЕО ДНЯ

Польща своєю чергою наполягала на повній забороні російських діамантів і скрапленого нафтового газу, а Естонія пропонувала додати до санкційного списку скраплений природний газ, але, вочевидь, цих пропозицій у проєкті санкцій не буде.

За даними Bloomberg, пропозиції 12-го пакета санкцій ЄС передбачають обмеження на торгівлю товарами сукупною вартістю близько 5 мільярдів євро.

У новому пакеті можуть бути присутні понад 100 фізичних та чотири десятки юридичних осіб. Обговорюється також заборона працевлаштування росіян на роботу в так звані чутливі сектори й репатріації російських активів у ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: