Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

646 день війни: росіяни атакують на кількох напрямках, зазнали втрат біля Авдіївки

П'ятниця, 1 грудня 2023, 08:25
646 день війни: росіяни атакують на кількох напрямках, зазнали втрат біля Авдіївки
Бої взимку, фото Генштабу ЗСУ

В останній день осені на фронті відбулося 82 бойових зіткнення, російські війська вели штурми на Куп’янському напрямку, атакували на Лиманському й Запорізькому, штурмували на Бахмутському та Мар’їнському напрямках, продовжували спроби оточити Авдіївку, а українські війська продовжували наступ на Мелітопольському напрямку й атакували тили противника на східному березі Дніпра на Херсонщині. 

Джерело: оперативна інформація Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 п'ятниці 1 грудня, 646 добу широкомасштабної збройної агресії РФ

Дослівно Генштаб: "Протягом минулої доби відбулося 82 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 71 авіаційний ударів, здійснив 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах (...).

Реклама:

Минулої доби окупанти завдали чергових авіаційних ударів, застосувавши 19 БпЛА типу "Shahed-136/131". З них 15 було знищено. 

Цієї доби загарбники вчергове атакувала Україну 2 керованими ракетами Х-59 та 12 БпЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 1 керовану ракету Х-59 та 8 ударних БпЛА.

Авіаційних ударів зазнали: Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області; Торецьк, Новомихайлівка, Авдіївка Донецької області; Тягинка, Кринки Херсонської області.

ВІДЕО ДНЯ

Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей".

Деталі: В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі для нього напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії біля Синьківки, північно-східніше Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де Сили оборони України відбили 7 атак.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 6 атак противника в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Торського Донецької області, де силами оборони відбито 6 атак.

На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії поблизу Богданівки, Андріївки та Кліщіївки Донецької області, де українські воїни відбили 24 атаки. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника біля Степового, Новокалинового, Авдіївки, Тоненького, Сєверного, Первомайського Донецької області, де Силами оборони відбито 20 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут наші оборонці відбили 10 атак.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку противник 11 разів безуспішно намагався відновити втраченого положення біля Роботиного Запорізької області. Також українські воїни відбили 4 атаки окупантів західніше Вербового Запорізької області.

Дослівно: "Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника".

Деталі: Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще 1 – по зенітно-ракетному комплексу росіян.

Підрозділи ракетних військ уразили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 6 зенітно-ракетних комплексів, 2 склади боєприпасів, 1 радіолокаційну станції та 2 станції радіоелектронної боротьби РФ.

Цьому передувало: Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що за останню добу російські війська продовжували наступ і просунулися в районі Авдіївки. Також вони наступали в районі Старомайорського на Донеччині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування