Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет захисту журналістів закликав українську владу розслідувати інциденти з Ніколовим та Bihus.info

Четвер, 18 січня 2024, 23:11
Комітет захисту журналістів закликав українську владу розслідувати інциденти з Ніколовим та Bihus.info
Ілюстративне фото GETTY IMAGES

Комітет захисту журналістів закликав українську владу провести розслідування щодо погроз журналісту Юрію Ніколову та стеження за командою Bihus.info та притягти винних до відповідальності.

Джерело: заява Комітету

Пряма мова координаторки Комітету Гульнози Саїд: "Українська влада має провести швидке та ретельне розслідування словесних погроз журналісту Юрію Ніколову, а також стеження за журналістами Bihus.info, встановити винних і притягнути їх до відповідальності".

Реклама:

Деталі: Координаторка також зазначила, що українська журналістика під час воєнного стану має "продовжувати процвітати, не боячись репресій.

Передісторія:

  • 16 січня у мережу злили відео, де співробітники проєкту розслідувань Bihus.Info ймовірно вживають наркотичні речовини, керівник проєкту Денис Бігус записав відеозвернення з поясненнями та запевнив, що всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків. 
  • Пізніше Бігус заявив, що після спілкування з фігурантами відео з’ясувалося, що за членами редакції Bihus.Info стежили близько року, а фрагменти перехоплених розмов змонтували з кількох епізодів, між якими пройшли місяці.
  • Парламентський комітет з питань свободи слова обіцяв направити запит до Служби безпеки України задля з’ясування причетних до стеження за журналістами Bihus.Info.
  • Служба безпеки України 17 січня заявила, що розслідує обставини незаконного прослуховування та відеозйомки представників проєкту Bihus.Info.
  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів нараду з правоохоронцями, зокрема з головою СБУ Василем Малюком, на ній обговорили стеження за журналістами Bihus.Info, про яке напередодні з’явилася інформація.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: