Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ готовий на "цивільну" коаліцію, з однією умовою

Вівторок, 25 листопада 2008, 09:32

БЮТ пропонує своїм колегам по парламенту створити "цивільну" коаліцію, але мови про відставку прем'єра бути не може.

Про це в інтерв'ю газеті "24" заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Заради поновлення демократичної коаліції ми можемо піти на будь-які компроміси. Виняток – питання, де фігурують непрозорі схеми газопостачання або пропонується віддати десятки тисяч квадратних кілометрів українського морського шельфу маловідомим структурам", - сказав Кириленко.

При цьому він підкреслив, що про добровільну відставку прем'єра в нинішній ситуації "не може бути і мови". "Сьогодні для відставки може бути лише одна причина: коли без нашої участі буде створена принципово нова коаліція", - заявив він.

Також за словами Кириленка, БЮТ готовий підтримати Литвина на посаді спікера.

"І нам хотілося б бачити коаліцію трьох: НУ-НС, БЮТ і БЛ. Ми підтримуємо співпрацю в такому форматі навіть без створення коаліції. Але тоді повинні бути публічні зобов'язання: ті, хто віддають свої голоси за спікера Литвина, усвідомлюють, що новий глава ВР буде співробітничати з нами, урядом і, звичайно, із президентом", - заявив він.

На питання, за яких умов Юлія Тимошенко могла б не балотуватися в президенти, Кириленко відповів: "Я не скажу нічого нового, ніж те, що було сказано нашим лідером на самому початку її роботи прем'єр-міністром: "Не заважайте працювати, мені цілком достатньо і тих повноважень, які у мене є на посаді керівника уряду. І тоді мені іншого нічого не потрібно...".

"Чи відбулося так, як хотілося? Люди – свідки: жодного дня не було для нормальної системної роботи, не кажучи про те, щоб думати на перспективу. Навіть не дали можливості затвердити програму уряду в парламенті. Я вже мовчу про кадрові питання, про побудову вертикалі виконавчої влади, передбаченої Конституцією", - поскаржився бютівець.

На уточнення, чи можливо примирення Юлії Тимошенко і Віктора Ющенка, депутат сказав:

"Я з небагатьох, хто в це ще вірить. І як свідок і учасник декількох нарад з важливих державних питань у вузькому колі можу засвідчити, що для цього потрібно лише одне: щоб прем'єр і президент частіше зустрічалися наодинці. А такого, на жаль, не було ні разу за весь період їх спільної роботи. Про що тоді говорити? Наодинці завжди можна обговорити всі проблеми. Включаючи й особисті відносини".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування