Пятый день войны: переговоры с Россией на границе Украины и Белоруссии. Хроника войны ОНЛАЙН

"Украинская правда" — Понедельник, 28 февраля 2022, 05:30

24 лютого о 5 ранку Росія напала на Україну.

За перший день боїв українські військові відбили Щастя на Луганщині та стратегічний аеропорт в Гостомелі під Києвом. Не змогли втримати острів Зміїний та два міста на Херсонщині – Нову Каховку та Генічеськ. Росія хоче пустити воду в окупований Крим.

Другий день вторгнення почався з ранньої атаки на Київ. ЗСУ втримали контроль над Черніговом, Херсоном, Миколаєвом та Васильковом на Київщині. Знищили ІЛ-76 з російським десантом, винищувач Су-25 та крилаті ракети на Вінниччині.

На початок третього дня тривають запеклі бої по всій країні, Росія намагається взяти контроль над Києвом – стріляють по житлових будинках і військових частинах.

Читайте також: Росія напала на Україну. ОНЛАЙН


Станом на ранок 26 лютого Україна перемагає. Вбито 3,5 тисячі росіян, ще майже 200 взято в полон. Україна втратила 198 цивільних громадян (серед яких 3 дітей) і має 1115 поранених.

Сортировать
07:06

Інстаграм продовжує боротись з пропагандою агрессора. Раніше під блокування потрапив Рамзан Кадиров. Зараз соцмережа поставила позначку "неправдива інформація" на пост співака Миколи Баскова, який шерив меседж про те, що "Росія війн не починає". Щоб звернути увагу експертів, на пости і профіліь пропагандистів можна відправляти скарги.