Страсти по Трампу

6541 просмотр
Четверг, 26 января 2017, 10:49
Василий Шкляр
писатель, член УКРОПа

Колись у Харкові Спілка письменників СРСР проводила всесоюзну конференцію, присвячену літературі про робітничий клас. Ну, була така партійна настанова – писати твори на так звану виробничу тематику.

Для форуму вибрали Харків як пролетарське місто, і з'їжджалися туди майстри пера, котрі писали про заводи і фабрики. Письменники з Липецька, Калуги, Москви, Тбілісі, Баку, Мінська – ну, з усього Союзу. Поїхала і делегація з Києва.

Кажуть, що наш славетний прозаїк Григір Тютюнник, котрий, звісно, не належав до когорти виробничників, пішов на пошту і вдарив телеграму такого змісту:

"Харків. Обком партії. У Києві відвантажили вагон графоманів, які вирушили до вашого міста на конференцію. Прошу прийняти".

Не знаю, що було далі, ну, прийняли, звісно, але я веду не до того.

Днями, коли українські депутати та інші політики хвалилися один поперед одного запрошеннями на інавгурацію американського президента, дуже кортіло піти на пошту і вдарити телеграму:

"Вашингтон. Білий дім. З Києва вирушає до вас десант українських парламентарів та інших пройдисвітів. Будьте уважні".

Маю підозру, що хтось таку телеграму таки вдарив. Бо, хоч як придивлявся, я не помітив жодного нашого запрошеного хвалька бодай на відстані гарматного пострілу від пана Трампа. І навіть ті, хто насправді долетів до Америки й подивився інавгурацію на моніторі, повернулися додому з підібганими хвостами і козинячим виразом на обличчі: гроші на вітер!

Ще б пак, таке почути: "Америка понад усе!", "Америка для американців!"

Вони щось подібне чули тільки від українських "екстремістів" – а тут таку єресь виголошує президент найдемократичнішої країни.

Ну, й не дивно, що по цей бік океану синхронно стали відбуватися теж цікаві історії.

В одному з російських міст, з якого колись до Харкова приїздив письменник-виробничник, почали закривати фабрику, бо це начебто суперечить гаслу "Україна понад усе!"; СБУ зловила російських диверсантів, які готували замах на депутата, що проводить політику русифікації України (таке враження, що москалі з якогось розпачу починають відстріл своїх); у Києві відкрили меморіальну дошку Євгену Коновальцю, засновникові Організації Українських Націоналістів; а дослідники почали відстежувати, звідки одразу у двох жінок родини Трампа – першої дружини і доньки – бандерівське ім'я Іванка...

Браво, Дональде! Ми все про тебе знаємо, але не будемо про це кричати на кожному розі.

Не повторимо помилку, якої ми припустилися в розповідях про походження польського президента Андрія Дуди, чий дідусь воював в УПА.

Подивимося, що буде далі.

Але ти, Дональде, вже зробив дуже багато. Принаймні легітимізував Боже гасло, яке безстрашно виголосить не сорок п'ятий президент України, а, сподіваюся, вже шостий:

"Україна – понад усе!"

Василь Шкляр, член КПК (комісії партійного контролю) Українського об'єднання патріотів – УКРОП, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)