Україна в XXI столітті. Хроніка 23 березня

Четвер, 23 березня 2017, 11:00
Україна в XXI столітті. Хроніка 23 березня
Владислав Скобельський, для УП

Найцікавіше:

2005. Початок ери Шустера

2006. Яйце Януковича

2012. Порошенко — міністр в уряді Азарова

2001, п’ятниця

 

Екс-віце-прем'єра Юлію Тимошенко привезли до залу Печерського райсуду з СІЗО для дачі свідчень.

"Вона намагається триматися краще, ніж почувається насправді. Одягнута у старий в'язаний светр і шерстяну спідницю, волосся не зібрано у зачіску, макіяжу немає, тільки злегка підведені очі", —написав журналіст УП з залу суду.

Тимошенко арештували у лютому 2001 за підозрою в дачі хабара під час роботи в ЄЕСУ.

2004, вівторок

Українські парламентарі не підтримали ініціативу нардепів Давида Жванії та Володимира Стретовича поширити дію закону про боротьбу с корупцією на прем’єра та членів уряду.

Голова уряду, його заступники та міністри займають, згідно законодавства, політичні посади. Таким чином на них не поширюється корупційне законодавство.

2005, середа

До України приїде Савік Шустер. Журналіст НТВ буде працювати на каналі ICTV після пропозиції, зробленої йому власником каналу Віктором Пінчуком.

Шустера порекомендував Пінчуку член політради Спілки правих сил Борис Нємцов.

2006, четвер

Напередодні парламентських виборів на Майдані незалежності у Києві пройшов великий мітинг, організований БЮТ.

Головним спікером була лідер БЮТ Юлія Тимошенко, яка виступила з традиційною тезою, що за підсумками виборів можливі два варіанти: прем’єром стане або вона, або Віктор Янукович.

"Сила Януковича, як і Безсмертного — я маю на увазі Кощея — знаходиться в яйцях, - сказала Тимошенко з трибуни. — Тому та голочка, в якій смерть Кощея, знаходиться в руках виборців".

 

2007, п’ятниця

ЦИТАТА ДНЯ: "Давайте, я вас запрошую невеличкою делегацією, бо в мене невеличкий будинок. Я не знаю, яка його площа — метрів 100, я їх не міряв... Невеликий будинок, але мені його вистачає".

Прем’єр Віктор Янукович запрошує журналістів до себе на чай.

2009, понеділок

Росія розкритикувала декларацію ЕС щодо модернізації української ГТС.

В російському МЗС пригрозили  проблемами у поставках природного газу в Україну, які можуть виникнути через неузгоджені з російською стороною дії по модернізації газотранспортної системи України.

2010, вівторок

Зараз необхідно ставити питання не про дублювання всієї кінопродукції українською мовою, а про підвищення якості такого дубляжу. Таку думку висловив віце-прем'єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко.

"Я коли слухаю черговий фільм в українському дублюванні, мене охоплює жах від якості цього дублювання, якості української мови", — заявив він.

2011, середа

ВІДЕО ДНЯ: Другий президент України Леонід Кучма прийшов в Генеральну прокуратуру на допит у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

2012, п’ятниця

Петро Порошенко став міністром економічного розвитку і торгівлі в уряді Миколи Азарова.

Президент Віктор Янукович запропонував Порошенку очолити міністерство ще місяць тому. "Поставивши на одну чашу терезів особисті політичні амбіції, а на іншу — ситуацію в економіці…. Рішення я прийняв", — пояснив свою згоду Порошенко.

2013, субота

У Києві оголошено надзвичайну ситуацію через інтенсивний снігопад.

Комунальні служби працюють у цілодобовому режимі. Прибирати у місті сніг допомагатимуть військовослужбовці.

2015, понеділок

СБУ перевіряє чиновників Дніпропетровської ОДА на причетність до фінансування банди, яка пов’язана з перевезенням контрабанди через лінію розмежування зони АТО, викраденням людей та зі вбивством співробітника спецслужб в Волновасі, розказав керівник відомства Валентин Наливайченко. Підозрюваний у вбивстві Денис Гордєєв — у розшуку.

У свою чергу, депутат від БПП Андрій Денисенко зібрав брифінг у Дніпропетровську та заявив, що дії влади — це оголошення широкомасштабної війни керівництву обласної адміністрації, нардепам від області та взагалі знищення добровольчого руху.

Рада фракції БПП позитивно віднеслася до питання виключення з фракції чотирьох нардепів від Дніпропетровщини.

2016, середа

Росія визнала політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка громадянами України. Про це йдеться в щорічній доповіді російського обмудсмена.

Сенцов та Кольченко були заарештовані росіянами в 2014 р. В 2015-му російський суд засудив їх до 20 та 10 років позбавлення волі.

Рустем Халілов для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Головне на Українській правді