Новини 16 квітня: переговори в Парижі, інтерв’ю Зеленського

П'ятниця, 16 квітня 2021, 21:27
Новини 16 квітня: переговори в Парижі, інтерв’ю Зеленського
Фото: ОП

Президент розповів про підсумки переговорів із Макроном та Меркель, Зеленський: Путін такого, як я, не очікував — актуальні новини 16 квітня.

Про переговори

Основною темою переговорів президента України Володимира Зеленського з лідерами Франції та Німеччини була безпекова ситуація на Донбасі та проведення "нормандського саміту".

Також Зеленський запропонував Франції підписати таку ж декларацію про підтримку майбутнього членства України у ЄС, як вже підписана з Литвою.

Меркель, Макрон і Зеленський за підсумками переговорів в Парижі закликали Росію відвести війська від кордону з Україною.

Про Зеленського

Зеленський вважає, що президент Росії Володимир Путін не очікував такого як він на посту лідера України.

"Я – про рівноправність в усьому. Про рівноправність духу, рівноправність відносин… Окупована наша територія, підтримка бойовиків – це не рівноправність. Тут зайшли на нашу територію. Тут до мене в квартиру зайшли якісь гості, яких я точно не запрошував", – заявив президент.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Командувач військами США в Європі генерал Тод Волтерс вважає, що ймовірність вторгнення Росії в Україну протягом наступних кількох тижнів є від "низької до середньої".

В Україну прибули 117 000 доз вакцини проти коронавірусу "Comirnaty" виробництва Pfizer-BioNTech від ініціативи COVAX, щеплювати нею почнуть з 18 квітня.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що через коронавірус у місті готують додаткові протиепідеміологічні заходи на Великодні свята.

Приватбанк скоро виставлять на продаж — у НБУ вважають, що приватизація "Привату" зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, у тому числі зі США і ЄС.

За минулу добу в Україні підтвердили 17 479 нових випадків COVID-19, 4 348 осіб госпіталізували, летальних випадків – 438, одужало 12 054 особи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: