Новини 28 квітня: послаблення карантину в Києві, звільнення Коболєва з "Нафтогазу"

Середа, 28 квітня 2021, 21:19
Новини 28 квітня: послаблення карантину в Києві, звільнення Коболєва з Нафтогазу

Київ послаблює карантин і запускає транспорт з 1 травня, Уряд звільнив Коболєва з посади голови правління "Нафтогазу", — актуальні новини 28 квітня.

Про послаблення карантину в Києві

З 1 травня у Києві послаблюють карантин і відновлюють роботу громадського транспорту та метро у звичайному режимі. 

Крім того, відновлять роботу заклади торгівлі, торгово-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри. 

Із 5 травня місто відновить навчальний процес у закладах загальної освіти, дошкільної та у вищих навчальних закладах.

Про звільнення Коболєва

Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК "Нафтогаз України". На його місце Кабмін призначив в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка.

Тимчасовим виконувачем обов’язків Міністра енергетики було призначено заступника Міністра енергетики Юрія Бойко.

Разом з тим голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав два розпорядження про скликання 29 квітня позачергового пленарного засідання парламенту — на ньому, зокрема, планують розглянути питання про призначення Германа Галущенка на посаду міністра енергетики.

Про інші важливі новини

Президент Володимир Зеленський вважає, що Ватикан є ідеальним місцем для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити встановлення миру на Донбасі.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що повномасштабної війни Росії з Україною можна і потрібно уникнути. У той же час Лавров зазначив, що не може відповідати за Україну і її лідера Володимира Зеленського.

Народний депутат від "ОПЗЖ" Ілля Кива стверджує, що наукового керівника його кандидатської роботи звільнили після скандального захисту нардепа, обранець обіцяє тому посаду міністра освіти. 

Народні депутати зібрали підписи про позачергове засідання Верховної Ради, де розглянуть питання звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я.

Нардеп від "Слуги народу" Микита Потураєв вважає, що санкції РНБО проти телеканалів, пов’язаних з одним із лідерів ОПЗЖ Віктором Медведчуком, стали однією з причин ескалації збройного конфлікту на Донбасі.

Росія почала часткове виведення військ із території окупованого Криму, а відведення російського війська від східного кордону України в Воронезькій області не спостерігається.

Президентка Молдови Майя Санду підписала указ про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів на 11 липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: