Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: відповіді Зеленського Путіну і Лукашенку, звернення Ющенка

Середа, 9 лютого 2022, 07:00
Головні новини вівторка і ночі: відповіді Зеленського Путіну і Лукашенку, звернення Ющенка
фото: офіс президента

Зеленський відповів Путіну і Лукашенку; Ющенко звернувся до українців — актуальні новини 8 лютого і ночі.

Про відповіді Зеленського

Президент Володимир Зеленський відповів самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку на погрози про перекриття електроенергії у разі війни та нагадав, що від скасування торгівлі між країнами постраждає саме Білорусь.

Реклама:

Президент Володимир Зеленський, реагуючи на слова президента РФ Володимира Путіна, заявив, що терплячість України є ознакою прояву мудрості.

Про звернення Ющенка

Третій президент України Віктор Ющенко закликав українців до єднання перед зовнішніми викликами, які постали перед нашою державою.

ВІДЕО ДНЯ

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив, що проєкт закону "Про засади державної політики перехідного періоду" знятий з розгляду Верховної Ради України за домовленістю в рамках Нормандського формату, де цього вимагала Росія.

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що найбільш імовірним сценарієм розвитку агресії Росії проти України може бути дестабілізація внутрішньої ситуації, зокрема проведення мітингів.

Розкішна яхта Graceful, яка належить російському президенту Володимиру Путіну, залишила порт Гамбурга, в якому перебувала до цього кілька місяців.

У Дії з’явиться низка нових послуг, серед яких – зміна місця реєстрації та довідка про несудимість. Також Дія наразі тестує роботу цифрових пенсійних посвідчень та подачу документів на реєстрацію шлюбу.

Президенти Франції та Польщі Еммануель Макрон і Анджей Дуда, а також канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок увечері обговорювали у Берліні ситуацію щодо російської ескалації навколо України.

Державний секретар Штатів Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу провели телефонну розмову, яка стосувалася загрози вторгнення Росії в Україну.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: